Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10324958 www.bgdnes.bg

Братът на патриарха доц. Димитър Димитров: Чакам Неофит да се обади за имения ми ден

Патриархът е в изолация, ограничили срещите и излизанията му

Чакам патриарх Неофит да ми се обади за имения ден! На миналия Димитровден се чухме и ме покани на обяд в митрополията. Бяхме двамата.

Това сподели пред "България Днес" братът на духовния ни водач доц. Димитър Димитров. Днес той е именник и както традицията повелява, ще почерпи хористи и колеги в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", където е диригент на църковния хор.

Реклама

Днешния празник най-близкият родственик на патриарха ще посрещне също с хора от семейството си. Ако Неофит го поздрави за празника и го покани да отиде при него като възможен вариант заради ограничените контакти на патриарха в пандемията, той ще откликне.

"Сега няма как да се среща с много хора. Пазят го откъм контакти и излизане. До обяд ще съм в катедралния храм и ще почерпя хората около мен, а ако Неофит звънне, с радост ще отида при него", каза още доц. Димитров.

Братът на патриарх Неофит, който на 15 октомври стана на 76 години, посреща Димитровден с 1500 единици антитела. Диригентът преболедувал коронавирус в края на март и началото на април, когато престоял една седмица в ковид отделението на Военномедицинска академия.

"Бях добре, минах леко, вероятно е хванат в самото му начало. Приемах антибиотици, а след това си направих тест, който показа, че имам много антитела - 1500. Въпреки това ми искаха ПСР тест в Полша, където бях преди дни за международен фестивал за църковна музика", отбеляза пред вестника доцентът.

Той е в дилема как да постъпи с ваксинирането, тъй като от медиите всекидневно чете, вижда и чува разнопосочна информация. "Дори личният ми лекар не ми дава съвет, а остави на мен да реша. Сега не знам дали е по-добре да се имунизирам за допълнителни антитела, или да не го правя засега, защото вече съм с достатъчно", чуди се братът на патриарха.

Реклама
Реклама
Реклама