Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10325040 www.bgdnes.bg

Алекса, гаджето на 21-годишния певец, след самоубийството му: Денис бе обзет от мрак

Теофиков е бил в емоционален срив, но всички негови близки били до него и не го оставяли и за секунда, разкри любимата на изпълнителя 

Денис Теофиков не е бил добре през последните дни и признал, че го обземат мрачни мисли. Това разкри гаджето му Алекса Ангелова часове след шокиращата гибел на 21-годишния фолкпевец.

Реклама

Полицията работи по няколко версии за смъртта на Теофиков (виж карето), но засега повечето информация насочва към това, че Денис сам е посегнал на живота си, скачайки от 7-ия етаж, тъй като напоследък бил в депресия. Разследващите категорично посочиха, че смъртта е настъпила в комплекс до квартал "Дружба" в столицата, а не до Околовръстното, каквато информация се появи първоначално. В публичното пространство циркулират версии, че е бил при приятелката си, както и че е гостувал на приятел, за да му остави котката си за грижи. Но истината ще излезе наяве едва след като разследващите си свършат работата.

"Как не ви е срам? Как няма грам доброта във вашите сърца? Преди три дни сподели, че не е добре и че го обземат мрачни мисли. Всички негови близки бяхме до него и не го оставихме и за секунда. Не съдете хората, без да ги познавате и да знаете цялата истина! Обичахме го и ще го обичаме до края!", заяви емоционално Алекса и агресира словесно срещу хората, които обвиняват близките на Теофиков, че не са забелязали промяната в поведението му.

От известно време фолкизпълнителят е бил в емоционален срив, дистанцирал се е от много хора и е спрял да поддържа социалните си мрежи. Вероятно сам той си е знаел какво е вътре в душата му. Голяма част от времето си той прекарва с Алекса, като привличането им бързо преминава в силна любов. За това свидетелстват и татуировките, които двамата си правят - всеки изрисува на свой пръст първата буква от името на другия.

Теофиков е от новото поколение фолкизпълнители, които изненадващо Митко Пайнера започна да налага, тъй като старите, макар и по-известни имена, започнаха да се изчерпват откъм хитове. Денис стартира ударно в жанра, но безспорно най-силна за него беше миналата година, която го превърна в най-популярния мъж изпълнител в попфолка.

Тогава с Малката пуснаха парчето "Локдаун", в което гневно пеят срещу хлопването на кепенците на ресторанти и кафенета, които вероятно и след 21 декември няма да заработят. Този тип изкуство не е чуждо на двамата фолкизпълнители. През пролетта на 2020 г. те пуснаха парчето "И това ще отмине", което описваше затягането на мерките у нас. С възпяването на генерал Мутафчийски, карантината, която трябва да приключи до 10 дни, и ръкопляскането към българските лекари Малката и Денис успяха да направят невижданите 13 милиона гледания в интернет. А още по-впечатляващото е, че видеото беше заснето в домашни условия.

Реклама

Новината за смъртта на Денис Теофиков потресе представителите на българския попфолк. Десетки негови колеги изразиха съпричастност към тежката ситуация. Това е втора тежка скорошна загуба за музикалния стил - наскоро певецът Ангел издъхна след тежка битка с COVID-19.

"Когато един млад човек си отиде, думите са излишни. Съболезнования към цялото семейство. Почивай в мир, Денис", написа прочувствено Емилия, която направи дуетите "Акула" и "Тръгвай си" с младия си колега. Видеата към тях бяха направени като филм в две действия, а в ролята на злодей, който разделя двамата влюбени, се превъплъти Башар Рахал.

"Ще ни липсваш, мило момче! Благодаря ти за музиката, която остави. Дано си на по-добро място. Искрени съболезнования на семейството и близките", отдаде своята почит и Галена.

"Почивай в мир, талантливо мое момче", написа емоционално и Фики Стораро. "Моето братче! Обичам те", написа брат му Емрах Стораро и пусна снимка, на която той и Денис са малки момчета.

"Не мога да повярвам, още една млада душа си отиде от този свят! Толкова талант имаше в теб!", добави колежката му Румина. "Хора, внимавайте какво си пожелавате... Слава ли искате, пари ли? А готови ли сте да понесете последствията от този живот? Отстрани изглежда супер, нали? Жал ми е за това талантливо и младо момче. Животът беше пред него! Почивай в мир, Денис!", написа изпълнителката Ирена.

Тъжни статуси написаха още Анелия, Дебора, Лоренцо и Лорена.

Теофиков е закърмен с музика от малък, тъй като е израснал в музикално семейство - майка му е певица, а баща му - известен китарист. Завършва образованието си в Национално музикално училище "Любомир Пипков" в София. Участвал е в някои от най-големите музикални риалити формата в България - "България търси талант" и "Екс фактор". През 2018 година подписва договор с музикална компания "Пайнер", откъдето изразиха съболезнования за загубата му.

Няма предсмъртно писмо, аутопсията ще покаже за алкохол и наркотици

Досъдебно производство за склоняване към самоубийство е образувано за смъртта на Денис Теофиков, заявиха пред "България Днес" от столичната полиция. От там допълниха, че работят по всички възможни версии и че точната причина за смъртта ще стане ясна след направата на аутопсия, която трябва да покаже дали е имало алкохол или други наркотични субстанции в организма му.

От столичната полиция посочиха още, че няма следи от насилие. Няма и информация за оставено предсмъртно писмо.

Забавлява се в дискотека преди дни

Теофиков и любимата му Алекса са били в столична дискотека в петък вечерта. Това става ясно от публикувани снимки във фейсбук страницата на нощното заведение.

На кадър е запечатано как Денис е гушнал гаджето си и видимо двамата се забавляват, като нищо не подсказва, че има проблеми. Случайно или не, същата вечер в дискотеката е и колежката му Лидия, която празнува 18-ия рожден ден на брат си. И изглежда щастлива и купонясваща.

В интернет се появи видео, което показва безжизненото тяло на певеца, лежащо в градинката пред блока. До жилищната кооперация са се струпали хора, които обсъждат инцидента. Изненадващо на входната врата се появява приятелката му, която през сълзи казва, че не знае какво се е случило. Зад кадър се чуват гласове, че е извикана Бърза помощ и полиция, но Денис вече е починал.

Реклама