Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10326527 www.bgdnes.bg

Ансамбълът няма да участва на световното първенство

Ансамбълът по художествена гимнастика няма да участва на световното първенство в Китакюшу (Япония). Причината е контузия на една от гимнастичките - Лаура Траатс.

Олимпийските шампионки от Токио се готвеха за последното си състезание. От федерацията по художествена гимнастика съобщиха, че Траатс е почувствала остра болка след тренировка.

Реклама

"Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно! Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!", съобщиха от БФХГ в страницата си във "Фейсбук".

От федерацията не уточняват дали тимът е на световното без резерва. На олимпийските игри в Токио заедно с петте гимнастички в ансамбъла Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс, с тима пътува и резервата Камелия Стоилова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама