Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10351222 www.bgdnes.bg

Най-резултатни футболисти във Висшата лига според Алфауин

Алан Шиърър е нападател номер едно в ерата на Висшата лига. Легендата на Нюкасъл има 13 поредни сезона с 20 или повече гола, а общия сбор на попаденията му е цели 260. Само един играч е преминал кота 200 и това е Уейн Рууни. Роденият в Ливърпул нападател е на цели 52 гола зад Шиърър. Но може ли някои от настоящите звезди на английското първенство да разбие тези рекорди, разберете в поредната класация на най-новия български букмейкър. За нови голове на 10-те изброени звезди, може да залагате във всеки кръг на Висшата лига, ако сте завършили всички стъпки на Алфауин регистрация.

10. Хьон-мин Сон – 74 гола

Южнокореецът се присъедини към Тотнъм през 2016-та от Байер Леверкузен и оттогава насам, просто не спира да бележи. Неговите 74 гола дойдоха в 205 мача, а средните му показатели са един гол на всеки 187 игрови минути. Колосално постижение за крило.

9. Тео Уолкот – 78 гола

Порасналото „дете чудо“ се отчете с 78 шампионатни гола за тимовете на Арсенал, Евертън и Саутхемптън. За съжаление, ефективността му доста спадна през годините, а 65 от точните му удари идват е екипа на „артилеристите“.

8. Кристиан Бентеке – 84 гола

Въпреки че не получава заслуженото признание, белгийският таран вкарва веднъж на 222 минути, което си е доста добро постижение за играч, който почти винаги се е състезавал за по-слаби отбори. А като цяло, един от най-неуспешните му периоди бе с екипа на Ливърпул, където така и не успя да се впише в схемите на Брендън Роджърс и Юрген Клоп. И все пак, залог за гол на Бентеке в Alphawin, може да има неочаквано добра стойност за вас.

7. Кристиано Роналдо – 88 гола

331 гола за Реал Мадрид е запомнящо се постижение, но рекордът на Кристиано във Висшата лига също не е за подценяване.

6. Рахийм Стърлинг – 97 гола

Топ голмайсторът на Англия от ЕВРО 2020 не спира да бележи с екипа на Манчестър Сити. Крилото заби 79 в 204 мача за „гражданите“, като има и още 18 с екипа на Ливърпул. Само на 26 години, Стърлинг е един от играчи, който има потенциал да мине кота 200. Благодарение на него пък, отборът на Пеп Гуардиола е топ фаворитът на Alphawin за шампион на Англия.

5. Садио Мане – 101 гола

Най-точния активен реализатор във Висшата лига, който никога не е изпълнявал дузпа. Садио показа хищническия си инстинкт още в първите си мачове с екипа на Саутхемптън през 2014. Той вкара 21 гола в 67 мача за „светците“, преди Юрген Клоп да го направи основна част от офанзивния си „тризъбец“. 41 милиона паунда изглежда като разумна сума за крило, което вече донесе 82 гола за тима от „Анфийлд“.

4. Мохамед Салах – 107 гола

За някой може и да изглежда изненадващо, че Мо е едва на 4-та позиция, но пък египтянинът постига най-високата ефективност. Той бележи веднъж на всеки 126 минути, а ако продължава с това темпо, определено може да застигне Шиърър. Мо е и основната причина, тимът на Юрген Клоп да бъде сред топ фаворитите на Alphawin за титла в Англия.

3. Ромелу Лукаку – 116 гола

Големият Ром пристигна в Англия на тийнейджърска възраст, но бързо си изгради името на един от топ реализаторите. Огромна част от головете му пък са отбелязани с екипите на по-скромни отбори – 17 за Уест Бромич и 68 за Евертън. Той реализира и 28 гола за Манчестър Юнайтед, преди да премина в Италия. Сега, Челси си го върна и му даде нов шанс да гони магическото число 200.

2. Джейми Варди – 125 гола

Всички сме запознати с необичайната му история. Бившият работник във фабрика дебютира във Висшата лига на 27 години, но това не му попречи да се нареди сред най-великите нападатели в историята. Талисманът на Лестър реализира само 5 гола в първия си сезон, а след това нареди 24, 13, 20, 18, 23 и 15. В сегашната кампания, Варди вече заби седем гола. Той е вече на 34 години, но определено има потенциал да мине напред в подреждането.

1. Хари Кейн – 167 гола

Капитанът на Тотнъм (който има и три мача без гол за Норич) постигна рейтинг от едно попадение на всеки 126 игрови минути. Само на 28 години, той има поне още пет сезона, в които да гони рекордът на Шиърър. От него го делят цели 93 попадения, или по 18 на сезон, ако иска да го стигне в рамките на следващите 5 сезона.

Реклама
Реклама
Реклама