Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10363444 www.bgdnes.bg

Силвия Кацарова със забрана да пее "Огън от любов"

Парчето е национално богатство, не съм съгласна, сърди се изпълнителката

Продуцентът Владислав Славов обвини певицата, че не си плаща правата

"Да, забранявам да се пее хитът на Силвия Кацарова "Огън от любов". Аз държа изключителните права на текстовете на някои от известните й песни и й изпратих нотариална покана да се срещнем и да говорим, но тя отказа. И следват съдебни дела за нея много, съдебни искове, Икономическа полиция я разследва в момента и много други такива неща, отпаднали нейни участия заради това, че не иска да се разберем като големи хора."

Това каза пред "България Днес" носителят на правата на песента "Огън от любов" на Силвия Кацарова - Владислав Славов. Според него певицата е единствената, която не пожелала да си оправят финансовите отношения, и затова той е завел дело срещу нея. "Исках да се срещнем, да се разберем, защото не може така безплатно да си ходиш напред-назад и с чужд труд да правиш това. Аз държа правата на хиляди песни и с това се занимавам. Силвия Кацарова е единствената, която не пожела да си ги оправи правата и да работи честно за авторите и изобщо за музикалната действителност", допълни още Славов.

От своя страна Кацарова също се чувства засегната. "В последното предаване, в което участвах - "Музика безкрай" по БНТ, въпросното лице отново беше изпратил писмо да не се изпълнява определена песен. На 19 октомври беше делото ми срещу него. Настроена съм много позитивно, че доброто и истината ще излязат наяве че ще победят злото, както е в приказките. Творчеството на всички изпълнители от 70-те и 80-те години никой не може да го пипа. Това е национално богатство. Песните са включени в Националния фонд на БНР. В създаването на всяка участват оркестър, аранжори, композитори, текстописци, изпълнители. Огромен колективен труд е това", категорична е Кацарова. Певицата обеща след окончателното приключване на делото да разкаже подробности. "Случаят наистина е покъртителен и доста тревожен, но в момента трябва да се въздържам да говоря", казва Кацарова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама