Звездата от "Братя" Алекс Иванов: Учих се от Васил Илиев да играя мафиот

Приятел
Автор: Симеон Демирев

Звездата от "Братя" Алекс Иванов: Учих се от Васил Илиев да играя мафиот

Мария Бакалова не отвори пътя на българските актьори към Холивуд, а само своя

Кой е той?

Алекс Иванов е новата звезда от телевизионния екран. Актьорът играе мафиотския бос Александър Акарди-Сандо в хитовия сериал "Братя". Иванов е на 28 години. Учи в НАТФИЗ.

- Алекс, от екоактивиста Мартин в "Ол инклузив" се превърнахте в мафиот в "Братя". Как попаднахте в сериала?

- Като всеки един актьор се явих на кастинг. Изпратиха ми сценария няколко седмици преди него. Ставаше дума за главен герой. Подготвих се, но нищо по-сериозно от това. Продължих да репетирам паралелно и в НАТФИЗ. Месец и нещо след това ми се обадиха и ми казаха, че съм одобрен. Ролята изискваше по-сериозна подготовка. Не само актьорска, а и физическа подготовка. А нямах време. Героят ми изгрява на сцената с бой. Трябваше да се репетира. Да науча тънкостите на ММА. Не съм тренирал този спорт никога. За месец и половина трябваше да усвоя основите на ММА. Нещата се получиха супер. Хореографията бе чудесна, а накрая голяма част от нея бе изрязана.

- Преди да попаднете в "Братя", следили ли сте сериала?

- Ами, да. Засичал съм го. Знаех за него. Беше ми интересно, защото, когато снимахме втория сезон на "Ол инклузив", те се готвеха за "Братя". Говореха, че е грандиозно. Но не съм го гледал сериозно.

- А сега гледате ли сериала?

- Следя го заради себе си. Искам да си открия грешки, които ме дразнят. Искам да видя накъде вървим, какво можем да подобрим. Само от образователна гледна точка. Не го гледам, за да се кефя на себе си, че ме дават по телевизията. Получавам градивна критика от семейство, приятели и колеги.

- В коя роля се чувствате повече в свои води - на Мартин от комедийния сериал или на Сандо от "Братя"?

- Двете роли са коренно различни като персонажи. Сандо е доста по-интересен персонаж. Той е загадъчен и противоречив. А Мартин има собствена кауза и си я следва. Ако трябва да избирам кой жанр ми харесва повече - това е криминалният. Противоречиви персонажи ми харесват повече, влече ме тъмнината. Както Разколников в "Престъпление и наказание" на Достоевски той прави нещо много лошо, но смята, че прави добро. Образът на Сандо ми е по-интересен като роля.

- Как успяхте да изградите образа на мафиота Александър Акарди? Чели ли сте за мутрите в България?

- Да, подготвих се добре за ролята. Гледах и четях много интервюта на Васил Илиев. Направих го от чисто образователна гледна точка. Той ми е най-симпатичен от цялата тази плеяда мафиоти. За разлика от Васил Илиев, моят герой Сандо е предател. Исках да науча повече за този подземен свят. Ние живеем в една представа какъв е той. Мислим, че че мутрата тегавее, но не е така. Нещата се случват доста по-просто, отколкото ги представят във филмите. Исках да разбера техния речник, думи, метафори, които използват, за да ги добавя към образа на Сандо. Проучих Георги Илиев и Иво Карамански също, но те са по-друг типаж от Васил.

- Колко по-популярен се чувствате след успеха в "Братя"? Как ви влияе известността?

- Хората ме спират, поздравят ме. Разменяме по няколко приказки. Известността не ми влияе, така съм възпитан. Ако бях полицай, нямаше да е така. Но съм актьор. Върша си работата, само че ме дават по телевизията. Разбира се, става ти готино, че трудът ти не е отишъл на празно. Все пак нашата професия е малко неблагодарна в България. Не се превъзнасям. Много хора ми пишат, опитвам се да отговоря на всички. Няма стена между фенове и мен - дистанцията съм я скъсил. България е малка държава, малък пазар, че да имаме претенции за нещо. А и аз не съм звезда от ранга на Брад Пит. И да стана такава, пак ще помагам на хората. Ще нося кашони, ще участвам в благотворителни инициативи. Използвам популярността си, за да дам правилен за мен пример. И го правя.

- А за ваксина срещу COVID-19 бихте ли дали пример?

- Не знам, честно казано. Не бих се наел с тази отговорност, тъй като аз още се колебая. Не бих казал на хората, без да съм изпитал нещо на собствен гръб.

- Партнирате си с Владо Михайлов, Йоанна Темелкова, Стойо Мирков и други. От кого получавате най-много съвети? И за какво?

- С Владо и Стойо най-много сме си говорили за неща от кухнята. И двамата помагат много, тъй като съм доста по-млад от тях. Естествено, Владо много пъти ми е подавал някои неща. С Йоанна съм имал само една сцена, за съжаление.

- При първото ви кандидатстване в НАТФИЗ претърпявате неуспех - не ви приемат. Колко повече ви мотивира първоначалния отказ?

- За един 18-годишен младеж това е сериозен удар под кръста по простата причина, че късането ми не беше окей, но това е друга тема. Казах си - край, махам се от България, и заминах за Гърция. Провалите ме мотивират. Това е целта им. Провалът не е нещо трагично, крайно неизбежно. А напротив - това е урок. Важен при това. Колкото повече се проваля човек, толкова повече успява. Томас Едисън знае 25 000 начина да се провали, но един начин да направи крушка. Бях много мотивиран преди второто ми явяване в академията. Без колегите от "Ол инклузив" това нямаше да се случи. Те и семейството ми ме подкрепиха достатъчно.

- Завършили сте журналистика. Дори сте работили като репортер. Това ли бе голямата ви мечта и защо не продължихте в тази сфера?

- Не, не е било това голямата ми мечта. Това беше компромисен вариант. Тренирах усилено футбол, но контузия ме извади от спорта. Затова реших, че чрез журналистиката ще бъда най-близо до спорта. Но като започнах да уча, се разочаровах. И така приключих с нея.

- Наскоро минаха третите избори в рамките на една година. Смятате ли, че нещо ще се промени след поредния вот?

- Имам свои изградени възгледи, защото не искам да коментирам политика. Не вярвам на думи. Искам да видя действия. Това, което досега виждам, са едни обещания, но... нищо след това. Кирил Петков и Асен Василев изглеждат интелигентни хора, които искат да променят нещата. Но и на тях не вярвам. Вярвам все пак, че чудото ще се случи и някой ден ситуацията в България ще се оправи.

- Най-вече България да се покаже на филмовата карта. Да сме част от големите интернационални платформи като HBO. Така ще има повече работа за актьорите. Имаме страшно талантливи кадри, които си тръгват заради самата среда. Не знам колко Мария Бакалова е отворила пътя на нас към голямото кино. Може би е отворила своя път, но не и на останалите българи. Виждал съм Мария Бакалова няколко пъти. Но нямам честта да я познавам.

Ирина Шейк се събра с Брадли Купър

Ирина Шейк се събра с Брадли Купър

Ирина Шейк и Брадли Купър се събраха. Бившата приятелка на Кристиано Роналдо и холивудският актьор бяха забелязани заедно на улицата заедно с дъщеря си Леа. Момиченцето се роди през 2017 г., но по-късно родителите му се разделиха. Напоследък отношенията между двамата са стоплени, което поражда слухове дали отново няма да се съберат заедно

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Познавали се, но не били заедно Чаровният синоптик Боби Лазаров нямал специални отношения с Гита Манолова, едно от лицата на телевизията на БСП. Двамата били само колеги, но нищо повече, споделиха хора от обкръжението им. От няколко дни мълвата твърди, че телевизионерът е влюбен в младата си и красива колежка Гита

Мариус Куркински: Не мога да победя плътските страсти!

Мариус Куркински: Не мога да победя плътските страсти!

Блъскам се понякога в ужасни неща, призна актьорът В юбилейната си година, когато навъртя половин век, Мариус Куркински продължава да се бори с "демоните" на плътските изкушения. Самият актьор го призна в социалните мрежи, при това - без да го подлагат на "кръстосан разпит". "Не мога да се отделя от плътското

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Работя на две места, за да издържам приюта си  Миглена Дерменджиева, по-известна като Меги Дерм, е родена на 4 юли 1974 г. в Ямбол. Завършва руската гимназия и отглежда добитък, буби, домати и други агрокултури. През лятната ваканция работи в местното Трудово кооперативно земеделско стопанство, като със спечелените пари си купува дрехи за училище

Най-четени

Цвети, която се бори за живота си:  Получих рак за подарък

Цвети, която се бори за живота си: Получих рак за подарък

Откриха болестта на 8 март, не мога да се движа, споделя красивото момиче  "Имам рак на панкреаса с метастази на черен дроб и кости. Откриха ми го на 8 март - лош подарък за празника на жената." Така започва историята си младата и чаровна Цветомира Цанова, която по-рано тази година чува едни от най-страшните думи

Нели Рангелова се ожени

Нели Рангелова се ожени

"Оженихме се!", обяви в социалката си Нели Рангелова и дори показа снимки от "церемонията". Оказа се, че певицата се е пошегувала, наричайки творческата си дружба с Невена Пейкова от "Гласът на България" "сватба". Естрадната звезда от близкото минало, пременена като синя русалка, минава под арка с цветя под ръка с младата си партньорка

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Работя на две места, за да издържам приюта си  Миглена Дерменджиева, по-известна като Меги Дерм, е родена на 4 юли 1974 г. в Ямбол. Завършва руската гимназия и отглежда добитък, буби, домати и други агрокултури. През лятната ваканция работи в местното Трудово кооперативно земеделско стопанство, като със спечелените пари си купува дрехи за училище

Заради клип Дения Пенчева се връща на първото си работно място и си удря тежко главата

Заради клип Дения Пенчева се връща на първото си работно място и си удря тежко главата

След успеха на последния си сингъл КЕМЕНЕ, който е в стил поп с фолклорни елементи, днес красивата и талантлива Дения Пенчева представи в своя You Tube канал новия си проект, наречен RITM. Композитор е хитмейкърът Васко Иванов-Dexter, който стои както зад редица хитове у нас, така и зад успешни международни проекти

Деси Цонева: Много се измъчи душицата на баба!

Деси Цонева: Много се измъчи душицата на баба!

За първи път от много време опелото на легендарната говорителка събра цялото семейство Урната с праха на Анахид Тачева ще бъде занесена в Америка, после я погребват до сина й Митко "Много се измъчи душицата на баба ми. По-добре, че си отиде, сега най-после ще бъде при баща ми." Това каза с болка Деси Цонева

Анахид Тачева вероятно ще бъде кремирана, за да е до мъжа си в САЩ

Анахид Тачева вероятно ще бъде кремирана, за да е до мъжа си в САЩ

Легендарната тв говорителка Анахид Тачева вероятно ще бъде кремирана, за да може урната с праха й да бъде поставена редом до тази на съпруга й Васил Тачев в САЩ. Решението е на дъщеря й Ани, обясниха близки на Тачева пред "24 часа". Преди години дъщерята, която носи името на майка си - Анахид, е поставила урната с праха на баща си в двора на

Гигов на разходка с млада дама

Гигов на разходка с млада дама

С млада дама излезе на разходка Николай Гигов. Бизнесменът и спътницата му очевидно бяха в добро настроение, но коя е точно жената, с която Гигов се разхожда, така и не става ясно. Снимки: България

Близнаци в семейството на Стоичков

Близнаци в семейството на Стоичков

Сестрата на Камата - Петя, отново стана баба, брат му Цанко празнува Радостна вест долетя от семейството на футболната легенда Христо Стоичков. Неговата племенничка роди и Камата е станал чичо на близнаци, научи "България Днес" от свои източници. Щастливата баба е Петя, сестрата на Стоичков. Тя вече има едно внуче, което се роди през 2016 година

Починало дете се прероди в куче

Починало дете се прероди в куче

Животното не си тръгва от гроб в Димитровград!  Хрътката има доверие само на почернения баща  Доли ЛУКАНОВА Починало дете се прероди в куче! Породиста хрътка не се отделя от гроба на малчугана и се опитва да утеши почернения му баща вече няколко месеца. Всеки ден се върти около надгробната плоча на детето и търси родителя му

Джаферович бърза за среща с жената

Джаферович бърза за среща с жената

Не може да устиска без жена си Ваня Джаферович. Футболистът бърза да се види с половинката си Жени, която явно много му е липсвала, докато участваше в "Игри на волята". Снимки: България

Най-коментирани

МОМИЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС

МОМИЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Жасмина харесва екзотичните острови в Тихия океан, но не знаеше, че той е открит за европейския свят от Васко Нунес Балбоа, който в началото на XV век пресича Панамския провлак и достига до непознат до този момент на мореплавателите от Стария свят воден басейн, назован от него Южно море. "Тих" океанът е кръстен от Фернандо Магелан

Футболна съпруга бойкотира световното

Футболна съпруга бойкотира световното

Популярната футболна съпруга Таня Бардсли бойкотира световното първенство в Катар. Половинката на бившия играч на "Манчестър Юнайтед" Фил Бардсли е отвратена от отношението на катарците към човешките права и липсата на толерантност към гейовете. Бардсли е популярна сред британците от участието си в известно риалити

Ирина Шейк се събра с Брадли Купър

Ирина Шейк се събра с Брадли Купър

Ирина Шейк и Брадли Купър се събраха. Бившата приятелка на Кристиано Роналдо и холивудският актьор бяха забелязани заедно на улицата заедно с дъщеря си Леа. Момиченцето се роди през 2017 г., но по-късно родителите му се разделиха. Напоследък отношенията между двамата са стоплени, което поражда слухове дали отново няма да се съберат заедно

Вдовицата на съдията Богдан Дочев: Марадона превърна живота ни в ад!

Вдовицата на съдията Богдан Дочев: Марадона превърна живота ни в ад!

2 млн. лири за топката от скандалния мач прибира главният арбитър Али бин Насер, близките на нашия рефер едва свързват двата края "Животът ни е ад!" Това признава Емилия, 81-годишната вдовица на българския съдия Богдан Дочев, който през 1986 г. има нещастието да бъде страничен съдия на четвъртфинала Англия - Аржентина на световното в Мексико

Григор самотен в Милано

Григор самотен в Милано

Григор Димитров е самотен в Милано. Най-добрият ни тенисист е в красивия италиански град без половинката си Лолита. Гришо изглежда замислен в столицата на модата, като този път на лицето му липсва усмивка. Димитров не уточнява по каква работа е в Милано и оставя в неведение своите фенове. "Чувствам се добре да се изгубя в правилната посока"

Деца на известните се сблъскват със закона

Деца на известните се сблъскват със закона

Презадоволени и незнаещи що е лишение Наследници на политици с най-много провинения "Интересно ли ви е как е израснало едно дете на българското кино? Дядо ми Людмил Стайков е световноизвестен режисьор и най-добрият български дядо. Баба ми Виолета Донева е една от най-обичаните наши актриси." Това е разказ в социалните мрежи на Ивет Стайкова

Барби от Несебър стана царица от Търново

Барби от Несебър стана царица от Търново

Като търновска царица се премени Евелина Прунова. Моделката, известна като несебърското Барби, посети старата столица и дори си намери половинка. Новият избраник на царицата, разбира се, е цар, но за жалост, за момента от

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Гита не била новата муза на Боби Лазаров

Познавали се, но не били заедно Чаровният синоптик Боби Лазаров нямал специални отношения с Гита Манолова, едно от лицата на телевизията на БСП. Двамата били само колеги, но нищо повече, споделиха хора от обкръжението им. От няколко дни мълвата твърди, че телевизионерът е влюбен в младата си и красива колежка Гита

Мариус Куркински: Не мога да победя плътските страсти!

Мариус Куркински: Не мога да победя плътските страсти!

Блъскам се понякога в ужасни неща, призна актьорът В юбилейната си година, когато навъртя половин век, Мариус Куркински продължава да се бори с "демоните" на плътските изкушения. Самият актьор го призна в социалните мрежи, при това - без да го подлагат на "кръстосан разпит". "Не мога да се отделя от плътското

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Първата Мис България на 70-ия си юбилей: Няма да празнувам, защото майка ми почина

Умолявам пластичните хирурзи да не обезобразяват момичетата ни, призова Бранимира Антонова  "Няма да отпразнувам юбилея си, защото майка ми почина наскоро. Загубих я през април на преклонната възраст от 97 години. До последно беше здрава и щастлива. Тази година ще е по-деликатна за цялото ни семейство

Григор самотен в Милано

Григор самотен в Милано

Григор Димитров е самотен в Милано. Най-добрият ни тенисист е в красивия италиански град без половинката си Лолита. Гришо изглежда замислен в столицата на модата, като този път на лицето му липсва усмивка. Димитров не уточнява по каква работа е в Милано и оставя в неведение своите фенове. "Чувствам се добре да се изгубя в правилната посока"

50 новозаразени от COVID-19 у нас за последното денонощие

50 новозаразени от COVID-19 у нас за последното денонощие

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 50, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 835 теста, което означава, че делът на положителните резултати е близо 5,9 процента. Няма регистрирани починали пациенти с потвърдена инфекция. Общо 38 027 души у нас са загубили битката с болестта от потвърдените 1

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Влюбени като тинейджъри са Аня Пенчева и Ивайло К. Караньотов. Половинката на актрисата я чака като на първа среща след работа зад Народния театър, след което двамата се хващат за ръка и обикалят София. Да са живи и здрави! Снимки: България

Дарин не може без телефон

Дарин не може без телефон

Какво ново става в мрежата? Писал ли ми е някой на фейса? Такива въпроси вълнуват Дарин Ангелов дори когато е на улицата. Актьорът, който направи страхотни роли в "Под прикритие" и "Хъшове", не пуска телефона дори когато се разхожда. Снимки: България

Подкаст: Защо Лилия Мустакова не стана лекар и защо вместо новини коментира футбол

Подкаст: Защо Лилия Мустакова не стана лекар и защо вместо новини коментира футбол

Водещата на сутрешните новини на Нова тв Лилия Мустакова от дни е част от спортната редакция там. Докато тече световното в Катар, журналистката, която е запален футболен фен, ще води специалните студиа “Като за световно”. Лилия е от лекарска фамилия - баща ѝ Тихомир Мустаков, е в лигата на “Лекарите, на които вярваме” на “24 часа”

Огледалце, огледалеце, я кажи...

Огледалце, огледалеце, я кажи...

Дали изглежда в перфектна форма, проверява дори на улицата Александра Богданска. Манекенката първо се гледа в кръгло огледало, след което си прави селфита. Така действат истинските професионалисти! Снимки: България

Майката на Георги Семерджиев: Синът ми не е взимал наркотици

Майката на Георги Семерджиев: Синът ми не е взимал наркотици

„Аз съм сигурна, че той в момента на инцидента не е бил под въздействие на наркотиците. Според мен след като се е прибрал вкъщи е употребил. Така мисля“, казва Мариана Семерджиева.  Категорична е, че синът ѝ не взима наркотици. „С нищо не сме видели, не ни е показал“, казва тя. Близо пет месеца след фаталната катастрофа на булевард „Черни връх“

50-годишен е загиналият работник при взрива в Русе (Видео и снимки)

50-годишен е загиналият работник при взрива в Русе (Видео и снимки)

Работникът, загинал при взрива на цистерната по-рано днес, е бил 50-годишен, с дългогодишен опит. Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неясни засега причини се е запалила. Минути по-късно е последвал взрив. Първи са реагирали служителите от завода, които са се опитали да овладеят огъня

Жената на Милото е йога

Жената на Милото е йога

Запалена по йогата е жената на Калин Сърменов, известен като Милото. Боряна Пашева, която е променила и косата си от черна на кестеняво-медена, не пропуска занимание, за което си носи лична постелка. Снимки: България

Джони Деп ще се снима в новите "Карибски пирати"

Джони Деп ще се снима в новите "Карибски пирати"

Американският актьор Джони Деп ще се снима в шестия филм от поредицата "Карибски пирати" - пет години след предишното приключение на капитан Джак Спароу, пише в. "Сън". Според публикация в таблоида името на Деп фигурира в списъка на актьорите и техническия персонал, извикани за участие в снимките на филма, предаде БТА