Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10428967 www.bgdnes.bg

Ледена епоха за ЦСКА в Норвегия

Страх от контузии тресе "червените"

ЦСКА се пренася в ледена епоха при гостуването си на норвежкия "Бодьо/Глимт". Мачът от Лигата на конференциите ще се играе при изключително сурови метеорологични условия, като се очакват минусови температури, лед и снеговалеж. "Червените" ще прелетят над 3800 километра до градчето Бодьо, което се намира отвъд Северния полярен кръг. Там слънцето изгрява в 9 сутринта и пет часа по-късно се скрива. Все пак температурите не са толкова ниски благодарение на течението Гълфстрийм. Градът Бодьо има около 50 000 жители, като основно препитание за местните е риболовът. Местният отбор е едва вторият евроучастник, който идва от зоната отвъд Северния полярен кръг след сънародниците си от "Тромсьо".

На мача утре се очакват температури от минус 3 до минус 9 градуса. Тревното покритие на стадиона е изкуствено, което допълнително ще затрудни отбора на Стойчо Младенов. При подобна настилка и студено време опасността от получаване на контузии е огромна, което притеснява най-много "червените". Именно опазването от травми ще е приоритет за ЦСКА, тъй като отборът вече няма никакви шансове да продължи напред в турнира. В понеделник на "армейците" им предстои далеч по-важен мач - гостуването на лидера в Първа лига "Лудогорец". Очаква се Стойчо Младенов да направи някои ротации в състава и да запази някои от играчите за мача в Разград. Най-вероятно в Бодьо няма да играе Греъм Кери, чиято съпруга има здравословни проблеми.

Реклама

В момента "Бодьо" е отборът в най-добра форма в Европа, което предвещава сериозни проблеми за ЦСКА. Тимът е във феноменална серия от 21 мача без загуба във всички турнири, от които има 15 победи. Най-впечатляващият успех бе разгромът с 6:1 над "Рома" на Жозе Моуриньо. За последно "Бодьо" губи с 1:2 от косовския "Прищина" на 5 август. Норвежците са лидер в групата в Лигата на конференциите с 8 точки и победа срещу ЦСКА ще им гарантира първата позиция. В първия мач в София "червените" стигнаха до 0:0, което е и единствената до момента точка на българите в турнира. Интересът в града към мача е огромен, като за мача се очаква пълен стадион. Треньорът на норвежците Киетил Кнутсен е сигурен в успеха срещу ЦСКА.

"С всеки изминал мач вдигаме нивото и очаквам в последната част от сезона да се забавляваме. Трудно някой отбор може да ни победи, ако играем така", коментира наставникът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама