Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10428995 www.bgdnes.bg

Коментар: Трагедията обединява

България гори! Гори от вирусна епидемия. 46 души загинаха в горящ автобус на АМ "Струма". 9 възрастни хора изгоряха в дом в село Рояк.

Рейсът ковчег се оказа македонски. Със Северна Македония, меко казано, никак не се обичаме. Особено те нас. А уж сме братски народи. Подписваме разни договорчета за добросъседство, но те нито се спазват, нито карат съседите ни да ни харесват повече. Македонците не признават нашата история, а ние от своя страна не им съдействаме особено за присъединяване към европейската общност.

Реклама

Но нищо не може да обедини двете нации повече от трагедиите. Никакви договори и анекси! Сега сме повече заедно от всякога. България плаче редом с македонския народ. А това, за жалост, не е и първият път, в който се налага да се обединим от покруса и мъка. Двете държави бяха свързани с национален траур и преди 12 години, когато корабчето "Илинден" в Охридското езеро погреба 15 българи.

И не българин, а македонецът Наско Джорлев написа култовата балада за непрежалимите футболни легенди Гунди и Котков, също загинали в катастрофа. Защо трябва да дойде поредната трагедия, за да разберем, че можем да сме приятели...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама