Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10430928 www.bgdnes.bg

Къде е Джаро? - пита най-умният папагал

След спасението и завръщането вкъщи 

Птицата е с малка рана на носа, след баня и хапване е добре 

"Къде е Джаро?"

Това пита най-умният папагал у нас, след като беше спасен и върнат жив и здрав у дома, разказа пред "България Днес" неговата стопанка Ирина Лалова.

Птицата Джаро, която пее, рецитира стихове и имитира други животни, избяга от дома си в столицата и беше в неизвестност в продължение на два дни, но накрая развръзката беше щастлива - добри хора го намериха и го върнаха на стопанката му.

Реклама

"Когато се върна, беше в окаян вид. Но след къпане, изсушаване и хапване се чувства много добре. Не изглежда стресиран и отново изпълнява репертоара си. Рецитира "Аз съм българче", пее "Моя страна, моя България" и шеговито пита "Къде е Джаро?". Сутрин ме посреща с репликата "Хайде на кафе". Много съм щастлива, че се върна. Преживях голям стрес, защото Джаро ми е като дете и много ми липсваше. Той също не обича да стои сам и постоянно търси присъствието ми", сподели пред вестника Лалова, като уточни, че от бягството птицата има малка рана на носа, но бързо ще се възстанови.

Стопанката на умния папагал разказа още, че когато поутихнат емоциите от изчезването на Джаро, двамата ще започнат да разучават още песни и стихотворения. И много се радва, че бягството не се е отразило на паметта му и помни репертоара си.

Папагалът е кръстен на един от главните герои от българския сериал "Под прикритие" - Джаро, изигран от актьора Михаил Билалов. Птицата е родена през месец май 2014 година и се среща с Ирина, когато е едва на три месеца. Тогава децата й го подаряват за рождения й ден.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама