Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10433871 www.bgdnes.bg

Богдана Карадочева в траур: Плаках за жертвите на "Струма" и в Рояк

Миличките! Безпомощни сме пред злото

"Плаках за жертвите на "Струма" и в старческия дом в село Рояк. Миличките! Безпомощни сме пред злото!"

Това сподели пред "България Днес" голямата естрадна певица Богдана Карадочева. Изпълнителката на вечните хитове "Дано" и "Остаряваме бавно" отправя апел да се молим и в хубави, и в лоши времена Доброто да възтържествува.

Реклама

"Страшно нещо! Да не дава Господ и Бог да ни пази. Истински ужас... О, Боже, нека замълчим пред светлата памет на тези невинни жертви", добави Карадочева.

Съпричастна с жестоките трагедии и в траур е и Мис България 2018 Теодора Мудева.

"Изключително чувствителен човек съм и ги изживявам много тежко. Всеки ден със сестра ми споделяме мисли за нова и нова трагедия. Живеем в черен период. Страх ме е да не предизвикам нещо лошо с нашите мисли. В Сливен съм родена, а за последните месеци има няколко злощастни случая с млади хора. Става ми много мъчно", сподели най-красивата българка за 2018-а.

45 дни Теодора живяла в египетската столица Кайро заради модни ангажименти с международна агенция, с която подписала договор. "Върнах се на 11 ноември. Оттогава само лоши новини чувам. Затова се опитвам да мисля позитивно", добавя Мудева.

Потърсихме за мнение и Ваня Джаферович. Бившият футболист пътува често до Хърватска с автомобила си. Категоричен е, че пътищата и магистралите в съседна Сърбия, както и в Хърватия са много добри. Пред вестника Ваня изрази несигурност каква може да е причината за катастрофата, но определено не одобрява лошата пътна обстановка в страната.

"Няма как да съм запознат каква е причината. Абсурдно е обаче да нямаме качествени пътища. Не ми се налага да пътувам в България, рядко само до Стара Загора. В Хърватия пътищата са перфектни. И там стават катастрофи, но те не са заради некачествено изпълнение, липса на маркировка или нещо подобно, а по-скоро заради несъобразена скорост. Никога обаче не се е случвала такава трагедия", сподели пред "България Днес" Джаферович.

Башар Рахал е сред известните личности, които изразиха негативно мнение срещу некачествените автомагистрални участъци в страната. Според актьора именно лошите пътища в страната са причина за катастрофата, в която загинаха 45 души.

"Крайно време е да бъдат осветени всички пътища и магистрали в България. Някакъв тежък мрак е да караш нощно време из нашите пътища. Няма маркировки, светлоотразители, високи бордюри. Принуден си да караш на дълги. Заслепяваш други. Влизаш в друга държава. Всичко свети. Сега мракът е за наша сметка и за близките на починалите", ядосва се Рахал.

Реклама
Реклама
Реклама