Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10436395 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" пуска младите "орлета"

Ръководството на "Лудогорец" е готово да даде шанс на младите футболисти от академията на клуба да играят за първия състав. В съвсем близко бъдеще това може да промени тенденцията сред титулярите състав на "орлите" да се залага предимно на чужденци, научи "България Днес" от свой източник в клуба.

Почти сигурно е, че вратарят Дамян Христов (19), нападателят Димитър Митков (21), защитникът Тихомир Димитров (21) и халфът Хюсеин Кельовлуев (21) ще пътуват с първия отбор за лагерите по време на зимната подготовка. Те бяха и в групата за мача с "Цървена звезда" в Лига Европа, завършил снощи след редакционното приключване на броя. Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев подчерта, че това е най-младият състав в историята на клуба след влизането на "орлите" в елита на българския футбол. Момчетата от школата ще бъдат интегрирани постепенно, както беше подходено с полузащитника Доминик Янков. Той вече е част от първия отбор.

Реклама

От младите "орли" ще зависи дали ще успеят да се преборят с конкуренцията и да играят на високо ниво всяка седмица в Първа лига. И четиримата вече имат опит във второто ниво на нашия футбол.

Полузащитникът Хюсеин Кельовлуев играе от 2017 г. за "Лудогорец II" и вече има 66 мача и 8 гола за дубъла. Викан е и в националния отбор U19. Централният защитник Тихомир Димитров също е с 66 мача за втория състав на шампионите, в които е отбелязал 4 гола. Той получи своя дебют за мъжкия отбор през миналата година и има във визитката си повиквателна за националния отбор U21.

Станислав Генчев ще наблюдава внимателно развитието и на нападателя Димитър Митков. Голаджията е роден във Варна, но е забелязан от скаутите на "Лудогорец" още през 2015 г. Митков играе известно време в школата на "Ботев" (Пд), но от 2016 г. твърдо е част от академията "Гнездо на орли". От 2018 г. играе за дубъла и за 49 мача има отбелязани 23 гола. Записал е две срещи и за първия състав на разградчани.

Няма да бъде изненада, ако и други млади футболисти от втория състав на "зелените" получат възможност за изява. Колебливите изяви на играчи от първия отбор, считани за титуляри, дават шанс за новата вълна българи да изградят новия "Лудогорец".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама