Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10436446 www.bgdnes.bg

Пеп спира Почетино за "Юнайтед"

Мениджърът на "Манчестър Сити" е стопирал възможността треньорът на "Пари Сен Жермен" Маурисио Почетино да напусне сегашния си клуб и да поеме "Манчестър Юнейтед".

Ето как се е стигнало до тази ситуация, според английския вестник "Сън". След като "Манчестър Сити" победи ПСЖ с 2:1 и си осигури първото място в групата, парижани трябваше да се задоволят с втората позиция. Тя също осигурява място на осминафиналите, но в тази фаза на елиминациите, парижани ще трябва да се изправят срещу съперник, който е спечелил своята група. А това включва и отборът на "Манчестър Юнайтед".

Реклама

Собствениците на ПСЖ в никакъв случай не желаят да пуснат Почетино в отбор, който може да се окаже препятствие по пътя към тяхната мечта да спечелят шампионската лига, твърди "Сън". Поч познава отлично и силните, и слабите страни на френския шампион. И това много би му помогнало, ако се окаже от другата страна на барикадата като мениджър на "Манчестър Юнайтед". "Червените дяволи" търсят постоянен треньор след като Оле Гунар Солскяер беше уволнен заради слаби резултати. Почетино е сред най-обсъжданите кандидати, но ако изобщо се стигне до преминаването му на "Олд Трафорд", то това едва ли ще стане преди края на сезона.

Пеп Гуардиола дори и не помисля да коментира евентуалното си участие в тази сложна схема. Той предпочита да се радва на успеха над ПСЖ и спечеленото първо място в групата.

"Стана добър мач - заяви испанският специалист след срещата. - Когато ПСЖ контролираше топката в нашата половина беше опасно, но играхме доста добре, както и в първия мач. За съжаление не успяхме да реализираме своите положения през първата част. След гола на ПСЖ бяхме изпаднали в нокаут за четвърт час. Благодарение на феновете се върнахме в мача. Класираме се за 1/8-финалите в Шампионската лига за поредна година, сега и като победители, което не може да не ме радва. Равенството също ни устройваше, но победата си е победа."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама