Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10437372 www.bgdnes.bg

Атакуваме Евровизия с вокалиста на "Рейнбоу"

Стунджи и Славин са част от групата 

Рок банда ще представя България на музикалния конкурс Евровизия.

"Интелиджънт Мюзик Проджект" ще бъде българският представител на най-престижния музикален конкурс на Стария континент. Рок групата бе представена от изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков на специална пресконференция.

"БНТ за втора поредна година успява да се утвърди на музикалната олимпиада на Европа. Горди сме, че ще имаме наше участие. Вярвам, че ще правим добра музика. Избрали сме по-добри музиканти от миналата година", каза Кошлуков.

Реклама

Вокалист на бандата е Рони Ромеро, настоящ вокалист на рок динозаврите "Рейнбоу". Чилиецът е основен вокалист на българската банда от 2019 г. и от тогава е неизменна част от групата. Има записани 3 албума. Останалите музиканти, които ще ни представят на конкурса, са Славин Славчев, Стоян Янкулов-Стунджи, Иво Стефанов, Димитър Сираков и Бисер Иванов, който е свирил с Лили Иванова. За Стунджи това ще бъде трето участие на Евровизия, докато риалити звездата Славин ще дебютира на най-голямата музикална сцена в Европа. Тази година Евровизия е в Италия, Торино, а финалът ще бъде на 14 май 2022 г.

"България е моята втора родина. От три години се чувствам половин българин. Чест е за мен да участвам на Евровизия, при положение че не съм от Европа, с детето ми гледам конкурса всяка година", каза голямата рок звезда Рони Ромеро, който е пристигнал в София специално за пресконференцията.

Създател, продуцент, както и автор на всички текстове и песни на Intelligent Music Project е д-р Милен Врабевски.

"Интелиджънт Мюзик Проджект" е най-добрият проект в Югоизточна Европа в последните десет години", сподели доктор Врабевски.

"Кандидатствахме за Евровизия, избраха ни, чисто коректно, време е да представим страната ни в рок парче. Песента няма да е балада, нашето парче е динамично рак парче и няма да има акцент върху националния ни фолклор", каза още Врабевски.

През годините в албумите на бандата са участвали едни от най-големите рок музиканти в света - Саймън Филипс, Джон Лоутън, Джоузеф Уилямс, Рони Ромеро, Джон Пейн, Карл Сентaнс, Боби Рондинели, Ричард Грисман и др. Успех!

Реклама
Реклама
Реклама