Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10438314 www.bgdnes.bg

Звезди бесни от високите сметки

Продадох си апартамента, за да се разведа с "Топлофикация", казва Александър Балкански

Да са живи и здрави децата ми, без тях не мога да се справя със сметките, категорична е Латинка Петрова

Реклама

"Продадох си апартамента, за да се разведа с "Топлофикация". Само така можеше да се отърва от тях".
Това сподели пред "България Днес" академик Александър Балкански. Цирковият артист дълги години се бори срещу завишените сметки. Балкански води дела с дружеството. Причината - жена на име Лора плаща сметките си в "Топлофикация" с неговата карта.
"Най-накрая се махнах от тях. Спечелих си делата. Върнаха ми парите", споделя доайенът в цирковото изкуство.


Балкански е намерил начин как сметките му за ток или газ да не бъдат още по-високи след поредното завишение на цените.
"Сложих соларни панели на къщата си. Вече имам батерия, която ми захранва бойлера. Скоро ще постави слънчеви колектори, с които да използвам енергия за уредите", казва още Балкански.
Академикът разкрива, че се справя въпреки поскъпването.
Не така стоят нещата в бизнеса му. Доайенът на едно от най-големите изкуства се оплака, че циркът плаща промишлен ток. А цените там скачат с всеки изминал ден и държат рекордни стойности.
"Пътуваме постоянно из страната. За самия цирк харчим ток едва 4 часа. Въпреки това цяло денонощие ни се таксува промишлен", разкри Балкански, който иска да има реформа за това.
Голямата ни актриса Латинка Петрова също трудно преживява големите сметки към "Топлофикация". Първите фактури вече излязоха. Сметките са доста солени, разкри Петрова.


"Добре, че са живи и здрави децата, че помагат. Иначе ще ми свършат стотинките и хладилникът ще е празен - разкри пред "България Днес" Петрова.
Тя вече си е поставила две дози от ваксината срещу Covid-19. Обмисля след 2 месеца да сложи и бустерна доза. Сега актрисата е по-спокойна за здравето си, ала не и за това как ще се справи с поскъпването на всичко.
"Пестя от парно. Пускам радиатора на по-силна степен само в едната стая. В другите е включен, но са ледени", казва Лоти.
Актрисата гледа да не се лишава от нищо, тъй като вече е на възраст, на която трябва да се глези.
"Едно време ни обещаваха, че като станем пенсионери, ще си живеем живота. А то какво се оказа? Нищо общо с истината. Вдигнаха пенсията, ама сметките ги увеличиха двойно", добави Петрова.
Антон Радичев и тази зима ще изкара на студено. Звездата от "Клуб НЛО" от години е във война с "Топлофикация".


"Приключих с тях - обяви пред вестника Радичев. - Осъдих ги, взех пари. Другото дело го загубих. Там си платих. И така. Сагата между мен и тях я няма. Не пускам радиаторите вкъщи. Само като стане много студено, може да включа за кратко. Зависи от зимата", казва още големият наш актьор.

Мавродиев се оправя

Стефан Мавродиев не се оплаква от поскъпването на цените в магазините, както и на битовите сметки. Режисьорът разкри, че не е усетил сериозни увеличения, дори и на парното.


"Сметката ми е 145 лева. Справям се. Не обръщам внимание на цените. Купувам си, каквото ми се иска. Не се лишавам. Пие ми се бира, взимам си бира", коментира Мавро.
Режисьорът разкри, че може би не усеща увеличението, защото живее сам.
"Нямам семейство при мен. Аз съм си сам. Не си готвя, а си купувам готова храна. Не мисля за никого, освен за себе си", добави още Мавродиев.

Реклама
Реклама
Реклама