Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10440153 www.bgdnes.bg

Властите в Скопие: "Беса Транс" съзнателно е нарушила закона

Автобусът на "Беса транс", който изгоря на АМ "Струма", е пътувал, използвайки удостоверението на друго превозно средство, придружено от лиценза на фирмата-превозвач.

Това става ясно от съобщение на северномакедонското министерство на транспорта, цитирано от БТА. 

Реклама

„За уточнение - номерът 007017 е номер на лиценз на превозвача "Беса Транс" БТБ за извършване на международен превоз на пътници. Номерът 22679, с който се спекулира от някои медии и който е използван от изгорелия автобус на излизане от страната, е от лиценза на друго превозно средство, с други номера, също собственост на превозвача Беса Транс,, - посочват от северномакедонското министерството транспорта и съобщенията.

Злоупотребявайки с тези документи, фирмата-превозвач съзнателно е нарушила разпоредбите на Закона за автомобилните превози, смятат от Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.

За изгорелия автобус превозвачът „Беса Транс” не е разполагал с удостоверение от лиценза за международен свободен превоз на пътници и този автобус не е регистриран в електронната база данни на Министерството на транспорта и съобщенията.

В съобщението се напомня, че изгорелият автобус не е докладван от собственика в електронната база данни на министерството и по този начин не е поискан лиценз от това МПС.

„Съгласно Закона за автомобилните превози, чл.11 ал.1, превозвачът може да започне превоз на пътници в и извън страната след като получи лиценз за фирмата и удостоверение за лиценза за МПС. Затова вече информирахме, че Министерството на транспорта и съобщенията е отнело лиценза за експлоатация на превозвача "Беса Транс" БТБ“ - се казва още в съобщението на Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.

Реклама
Реклама
Реклама