Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10440484 www.bgdnes.bg

Спасяват мъж с изсъхнали ръце

Доброволци помагат в най-бедните села в Северозапада

Майка с ампутирани крака и обездвижен дядо също получават пакети с храна

Мъж с изсъхнали ръце. Майка на две деца с ампутирани крака. Обездвижен дядо на легло. Това са само трима души, живеещи в най-бедния район в целия Европейски съюз - Северозападна България, на които добротворци помагат безвъзмездно с храна и пари от дарители.

В основата на хуманните инициативи стои 32-годишната Мая Методиева. Пет години тя живее със семейството си в Германия, за да съберат пари за жилище. Връщайки се в родината и купувайки желания дом, Мая вижда разликата между начина на живот тук и зад граница. И се заема с мисията да организира добри хора и фирми да даряват на най-възрастните хора с най-тежки истории.

Реклама

"Над 1200 души посетихме за Великден. Срещите са придружени с много емоции, които се изживяват с месеци. Един от доброволците раздаваше помощи в село Лула. Когато се върна, плачеше. Не вярваше, че има хора, които живеят по този начин в XXI век. Когато е чукнал на вратата да остави пакета с продукти, бабата не е имала какво да облече и е мушнала и двата си крака в един крачол. Момчето оставило и лични пари. Не беше на себе си след тази среща много дълго време", разказва още Мая.

И продължава: "Всичко е потресаващо! Едно е да знаеш, друго е да го видиш. Това ни показва какви късметлии сме. Някои хора нямат достъп до лекари и медикаменти. Носили сме им лекарства. Има забравени села от Бога, в които нищо не се случва. Там живеят шепа хора, които оцеляват на магия. Някои летят на екскурзия в Космоса, други едва събират стотинки за хляба. А всички заслужават да изживеят достойни старини".

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с Мая Методиева на телефон 0876 222 189.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама