Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10452863 www.bgdnes.bg

Братът на отец Иван заживя в приюта му

73-годишният Нейко среща любовта в монтанското село Якимово 

По-малкият брат на отец Иван заживя при него в приюта в монтанското село Якимово. 73-годишният Нейко се е установил в къща в населеното място, която получава от добрия духовник.

"Нейко е с 3 години по-малък от мен. Жена му отдавна почина и не му се стоеше повече сам. Взех го в Якимово при мен, дадох му и къща, където да живее. Той срещна една симпатична женичка и се залюбиха. Аз на чуждите помагам, така че е най-нормално да помогна и на близък човек", разказа пред "България Днес" дядо Иван, който рядко говори за семейството си. Той призна, че има и сестра, която живее в монтанското село Костенци, където е фамилната им къща.

Реклама

В знак на благодарност за помощта наскоро Нейко дарява на по-големия си брат 40 биволици.

"Нужно е да имаме много животни, защото трябва да изхранвам 300 души. Вече имаме общо 77 биволици, като от време на време колим някоя, за да имаме месо. Но и много грижи трябват. Зимата още е в началото, а трябва да купувам бали със сено, за да изхранваме животните", сподели дядо Иван.

Духовникът се е ангажирал да създаде добро настроение в приюта за коледните и новогодишните празници. Ще заколи 4 прасета, като всяко от тях е с тегло над 100 килограма, и месото ще бъде приготвено за празничните трапези.

Дядо Иван признава, че се чувства добре за своите 76 години. И пожела чрез "България Днес" на народа ни да бъде здрав, добър и да се радва на една по-успешна 2022 година. Да е жив и здрав и той!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама