Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10453242 www.bgdnes.bg

Владислав Панев от ДБ успокоява: Не съм докарал Омикрон в България!

Депутатът каца преди дни от Мозамбик, откъдето засичат болен с новия щам

"Искам да успокоя хората, че не съм нулевият пациент с новия щам на коронавируса Омикрон. Направих си тест на летището преди полета и той е отрицателен. Всичко е нормално."

Това сподели пред "България Днес" съпредседателят на "Зелено движение" и част от "Демократична България" Владислав Панев. В събота политикът участва в преговорите за съставяне на коалиционно правителство, прибирайки се от африканската държава Мозамбик броени часове по-рано.

Реклама

Именно от тази страна по същото време отлетя пътник за Италия, който на Ботуша регистрираха като първия в страната заразен с Омикрон варианта на COVID-19. По време на съботните преговори много от колегите на Панев се притеснили от идването му от Мозамбик, призна самият той още тогава и на шега обяви, че "следващата седмица ще знаем дали бъдещият кабинет ще бъде под карантина".

"Вече е ясно, че правителството няма да бъде поставяно в изолация. На шега беше цялата "паника", тъй като имам отрицателен тест, чувствам се добре и не съм заразен с Омикрон. Очакваме в петък свикването на новия кабинет в парламента без притеснения", каза още пред "България Днес" Панев.

Наред с това Панев шашна и с друго. Оказа се, че избраният за депутат от листата на ДБ политик къта миниколекция от разноцветни чорапи с най-различни форми. След преговорите миналия уикенд той се появи в студиото на НоваНюз с два различни - единият с цветовете на дъгата, а другият на сърчица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама