Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10453245 www.bgdnes.bg

Мис Вселена България Елена Данова: Стоянка Мутафова ме ориса

Не се ядосвам за нищо

Коя е тя

Елена Данова е на 21 години от Кричим. Тя спечели надпреварата сред стотици българки, явили се на кастинг за наша представителка на световния конкурс "Мис Вселена". Специално жури, оглавявано от най-успешната ни "Мис Вселена" Венета Кръстева избра Елена измежду повече от 300 красавици. Данова заминава до дни в Израел, където ще се проведе ежегодният световен конкурс, който се излъчва по телевизиите в цял свят.

- Елена, с какво ще се представите на конкурса и мечтаете ли да се срещнете с експрезидента на Щатите Доналд Тръмп, който бе един от създателите на конкурса?

Реклама

- Всяко момиче си мечтае някой ден да стане принцеса. Аз не очаквах да спечеля, защото конкуренцията беше много силна. Като носителка на титлата Мис Вселена България ще се постарая да представя страната ни по най-добрия начин. Колкото до Доналд Тръмп, разбира се, че бих искала да се срещна с него и да му разкажа за България - за красотата, забележителностите и историята, която имаме.

- От какво се интересувате?

- Моите хобита са актьорското майсторство и пеенето. Те са част от мен и от живота ми. Обичам да готвя сладкиши и любимата ми книга е "Малкият принц".

- Можете ли да живеете без интернет?

- Разбира се, че бих могла да живея без интернет. Както са живели хората преди интернета, така мисля, че и аз бих могла.

- А кой е най-запомнящият се рожден ден, който сте имали?

- Ха-ха, развеселихте ме. Моите рождени дни са изключително забавни, защото хората, които присъстват на тях, са онези, на които имам най-голямо доверие в живота. Имало е много забавни ситуации, като например бяхме тръгнали към мястото, на което отбелязвах рождения си ден, и когато пристигнахме, отворих багажника и видях една смазана торта. Разбира се, това не ни попречи да се забавляваме. Хапнахме си тортата така - размазана.

- А какъв би бил перфектният ден за вас?

- Този, в който хората около мен са здрави и щастливи. Имала съм много щастливи моменти. Когато спечелих титлата, бях много щастлива например.

Реклама

- Какво има в списъка ви за неща от първа необходимост? Ако трябва много бързо да се изнесете от някъде, какво ще вземете първо?

- Първото нещо, което ще проверя, е дали до мен са моите близки, ще взема кученцето си и може би неща, за които се сетя в първия момент.

- Кой е най-любимият ви комедиен филм, както и актьор, актриса, след като се занимавате с актьорско майсторство?

- Любимият ми комедиен филм е "Сам вкъщи", а актриса - Стоянка Мутафова. Беше една велика актриса, която винаги ще свети на сцената. Помня, имаше едно нейно представление, на което присъствах и накрая отидох да я поздравя и да й кажа колко много я харесвам и как си мечтая някой ден да стана като нея. Тя ме погледна, обърна се, взе нейната книга и написа: "Следвай мечтите си, ти ще успееш". Сякаш ме ориса и много й благодаря.

- Пеете, коя е любимата ви песен?

- "Лудо младо". Любима ми е, защото е българска народна песен, а аз обичам народните ни песни. Обичам да ги слушам и да ги изпълнявам.

- Кое е най-полезното нещо, което притежавате?

- Смятам, че най-полезното нещо, което притежавам, е талантът. Когато имам представление, снимки или концерт, аз се превъплътявам в дадената роля, която се изисква от мен. Няма по-красиво нещо от изкуството и смятам, че трябва хората да развиват своите таланти и умения. Мисля, че това хареса комисията в мен, когато ме избра за носителка на короната "Мис Вселена".

- С какви предизвикателства се сблъсква вашето поколение?

- Предизвикателствата, с които се сблъскваме, са много. Ние живеем в много напреднал свят с развити технологии. В момента също се сблъскваме с един много тежък вирус, който се надявам всички заедно да преборим.

- Кои три навика ще подобрят живота ви, ако ги промените?

- Два са. Първият навик, който искам да променя, е да ставам по-рано, защото аз доста обичам да си поспивам. Вторият е да не приемам нещата толкова навътре, защото аз съм много чувствителен човек и това ми влияе много. Иначе това, за което си мечтая, е всички да са като мен по отношение на вярата ми, че можем да бъдем по-добри. Можем, но ако искаме.

- Ако можехте да обядвате с известен починал човек, кого бихте избрали и защо?

- Пак бих казала Стоянка Мутафова. Щях да я попитам толкова много неща и най-вече бих поискала съвети, свързани с театралното изкуство.

- Какво наистина ви ядосва в кариерата, която градите?

- Не се ядосвам за нищо. Може би това, което не ми харесва, е, че хората мислят, че красивите момичета не са умни, а това не е така, защото, за да стигнем до конкурсите за красота и да отидем на едни от най-престижните от тях, се изискват знания и умения.

- Какво обичате да правите, което другите хора вероятно биха сметнали за "странно", ако знаеха?

- Може би хората биха сметнали за странно, ако ме видят как заставам пред огледалото и си репетирам репликите за дадена пиеса, но за нас това е едно от най-добрите упражнения.

- Ако трябва да се опишете с пет думи, кои биха били те?

- Добронамерена, вярваща, мечтаеща, целеустремена, лъчезарна.

- Кое е най-безполезното нещо, което сте си купували напоследък? И за какво харчите парите си?

- По принцип избягвам да си купувам неща, които няма да ми вършат работа. Стремя се да бъда отговорна и да разпределям парите си правилно. Обичам да помагам на хора в нужда.

- Как ще изкарате Коледа?

- Със семейството и близките ми хора. За мен този празник е много светъл и дава уют и топлина в семейната обстановка. Иначе съм писала писма до Дядо Коледа много. Дори това беше един от най-вълнуващите ми моменти, когато наближаваха празниците. Любимият ми момент беше и когато пусках писмото в пощата. Разбрах, че Дядо Коледа не съществува, когато започнах да пораствам.

- Вълнува ли ви ситуацията с коронавируса?

- В момента ситуацията с коронавируса е доста сериозна. Смятам, че най-важното в момента е нашето здраве и това да успеем да опазим рисковите групи около нас. Иначе аз съм ваксинирана.

Реклама
Реклама
Реклама