Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10453308 www.bgdnes.bg

Големият писател Антон Дончев: Жив съм още и не слушам за Омикрон

Не се страхувам, чакаме СЗО да каже пазят ли ни ваксините, казва Благовест Аргиров

"Жив съм още и се радвам на живота! Опитвам да не слушам и да не гледам телевизия, особено за новия щам на коронавируса Омикрон. Иначе спазвам всички мерки. Като всеки възрастен човек гледам много да не излизам."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" големият ни писател Антон Дончев, който се информира от близките за новите щамове на коронавирусната инфекция. Писателят предпочита да пише поредната си книга, концентрирал се е и в някаква степен изолирал от обществото. "Но не заради вируса толкова, колкото, че си работя. А и зимата сега къде толкова да ходя?", казва Дончев.

Не се страхува от новия вирус и Благовест Аргиров. "Какво да направим, като все още няма яснота? Очаквам СЗО да каже новият щам как ще се повлияе от ваксините, които вече сме си сложили. 14-дневен срок дадоха да се произнесат и ги чакам с нетърпение. Дано само да няма локдаун по празниците, защото това ще ни съсипе нас, хората на музикалния бизнес", каза единият от култовия дует Братя Аргирови.

"Направиха ни на луди! Аз съм човек, който си сложи трета бустерна доза. Уважавам мнението и на хората, които не искат да си слагат, и тези като мен. Предприех тази стъпка, жертвах се, за да мога да работя и да си изкарвам хляба, за да покривам високите сметки, които очаквам да дойдат. Но знаете ли, сега притеснен съм от следното - ок, добре, има го този нов щам, но както казват моите доктори - ако той е нормален вирус, вероятно ще бъде по-лек, отколкото предишния Делта вариант, но ако е изкуствено създаден, то докога ще ни затварят и плашат с него? Как ще оцелеем ние музикантите? Цял живот все нещо чакаме - я да се появи демокрацията, сега пък да спрем с този вирус и да тръгнат нещата. В нашия бизнес, когато хората спрат да се плашат, тръгва всичко - идват на концерти и се случва изкуството. Затова искам да кажа - моля спрете малко, побъркахте хората". Това каза пред вестника музикантът Дани Милев, който се надява истерията покрай новия щам да приключи по най-бързия начин.

Актьорите от своя страна също са притеснени от постоянното говорене на тема "нов щам на коронавируса". "Е, как да не ме е страх? Ваксинирах се, но знам ли какво ще се случи с този мутиращ вирус. Гледам да не ходя много на обществени прояви и се надявам да оцелея до хубавото време", сподели режисьорът на "Стас и Нели" Джеки Стоев.

Актрисата от Народния театър Александра Василева също се чуди защо учи толкова трудни текстове, като не е ясно дали ще има премиери в трудното време, в което живеем. Красавицата от известно време живее извън столицата, като само когато има постановки, идва в София.

През смях на новия вирус гледа обаче филмовият музикант Асен Аврамов.

"Ех, сега пък и с тоя Омикрон... Мисля, че вече само Оптимус Прайм може да оправи работата в България. Така и така вероятно всички се стремят вече да живеят в измислен свят", сподели той, а негови приятели се шегували, че предпочитат да заложат на "Виагра Лайт", който чакали да дойде в страната.

"Хайде спрете се вече малко, побъркахте хората с този Омикрон!" С тези думи и политикът от БСП Кристиян Вигенин изрази възмущението си от непрекъснатото тръбене навсякъде за разпространението на новия щам на коронавируса - Омикрон.

Реклама
Реклама
Реклама