Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10456128 www.bgdnes.bg

"Юве" повлича поне пет клуба

Поне още пет клуба от Серия "А" вече са разследвани от прокуратурата в Торино във връзка с финансови машинации, в които е подозиран "Ювентус", съобщават италианските медии. Властите са изискали финансовите документи на неназованите засега клубове вчера.

Подозрителни капиталови печалби, огледални сделки и трансакции с нулева сума с повтарящи се контрагенти, без парични движения и с двоен положителен ефект върху балансите на двата участващи екипа - прокуратурата на Торино разследва всичко това и е идентифицирала поредица от операции с участието на "Юве", засега те са 42 на брой, но може и да нараснат. Покупки и продажби, които "бианконерите" обаче не могат да направят сами, според източник от прокуратурата.

Реклама

В края на миналата седмица финансовата полиция на Италия претърси офисите на клуба заради разследване на скорошни трансфери на "Ювентус", в които има съмнения, че може да са укривани пари. Разследването е за финансови операции, свързани с трансфери на футболисти в последните три години. Според медиите разследващите се интересуват от сумата от 282 милиона евро, декларирана от клуба. Това разследване не се отнася само за "Ювентус", защото става въпрос за 60 трансфера, 40 от които обаче са свързани с клуба от Торино. Според "Гадзета дело Спорт" се разследва и плащането на някои от заплатите на Кристиано Роналдо, който премина през това лято в Манчестър Юнайтед.

Шестима от ръководителите на клуба са обект на интерес на финансовата полиция, като сред тях са президентът Андреа Аниели, вицепрезидентът и бивш футболист Павел Недвед, както и бившият спортен директор Фабио Паратичи, който в момента работи в "Тотнъм".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама