Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10456947 www.bgdnes.bg

Мисис България тича с принца на Дубай

Мариета Захариева с лична покана от престолонаследника

Получава приз за най-успешна носителка на титлата

Снимки: Личен архив и Пламен Колев

Мисис България 2020 Европа взе участие в дубайския маратон по лична покана на шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал-Мактум.

Мариета Захариева, която грабна и титлата Мисис Европейски съюз в естонската столица Талин, се включи в многохилядния 10-километров маратон с благотворителна цел в Дубай, организиран от 33-годишния престолонаследник на арабския остров.

Реклама

Наред с това принц Хамдан разговарял с Мариета и за пробиотиците, които тя произвежда, като част от дългосрочната стратегия на милиардера за здравословен начин на живот на всички, живеещи или почиващи в Дубай. Нещо, към което синът на емира на Дубай и премиер на Обединените арабски емирства Мохамед бин Рашид ал-Мектум се стреми с множество подобни инициативи.

В маратона се включи и най-близката приятелка на Захариева Виктория Славкова, която години наред е дясната ръка на бившия спортен министър Красен Кралев, а сега живее в Дубай със съпруга си и развиват бизнес.

Мариета се върна от Дубай в понеделник, а броени часове по-късно стана единствената българка, удостоена с две награди на бляскавата и пищна церемония "Знаменитост на годината". Единият приз бе за най-успешна носителка на титлата Мисис България, а втората е за фармабранд на годината.

"Изпитвам удовлетворение и благодарност от добре свършената работа. Сбъднаха се не една, а две мои цели. Защото мечтите ми не са просто фантазиране, а упорита работа, с която ги постигам. Удовлетворение, че вървя в правилната посока, а моят труд вижда външна оценка и получава такива престижни награди", сподели пред "България Днес" Мариета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама