Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10460334 www.bgdnes.bg

Антиваксъри вкарват България на АТП Къп

Нашите втора резерва, с голям шанс за участие

Отборът на България има голям шанс да играе на АТП Къп за втори път. Благодарение на 28-ото място в света на Григор Димитров тимът ни е близо до попадане в състезанието.

Заявки за участие от отборите се приемаха до вчера, когато трябваше да стане ясно кои 16 влизат в надпреварата. До редакционното приключване на броя тимовете не бяха обявени.

Реклама

България е втора резерва спрямо класирането на най-добрите тенисисти на държавите. В Топ 16 са тимовете на Сърбия, Русия, Германия, Гърция, Италия, Норвегия, Полша, Канада, Великобритания, Аржентина, Австрия, Чили, Испания, Франция, Грузия и домакините от Австралия. Първа резерва е САЩ.

Сърбия получава право да участва благодарение на световния номер 1 Новак Джокович. Неговото пътуване за Австралия е под сериозна въпросителна, тъй като той е категорично против ваксините срещу коронавируса. На турнирите на континента ще бъдат допускани само напълно имунизирани тенисисти.

Не е ясен и статусът на Стефанос Циципас. Той първоначално отказваше да се ваксинира, след това каза, че ще го направи. Но дали го е сторил все още не се знае. Отделно гъркът претърпя операция наскоро и може да не е възстановен до началото на тенис сезона. Под въпрос е и участието на Австрия. Доминик Тийм продължава да се възстановява от операция на лакътя.

Втората ни ракета Димитър Кузманов сподели, че България има шанс да е сред 16-те участници в Сидни, тъй като 35% от тенисистите не са ваксинирани.

АТП Къп ще се проведе в Сидни от 1 до 9 януари. 16 отбора ще бъдат разделени в четири групи. Първите два от всяка ще се класират за плейофите. Жребият е утре, когато всички въпросителни около това дали България ще участва окончателно ще отпаднат.

Реклама
Реклама
Реклама