Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10462353 www.bgdnes.bg

Соченият за бъдещ премиер Кирил Петков: Исках да стана барабанист!

Никога не бих си направила пластични операции, казва жена му Линда

Най-голямото желание на спрягания за бъдещ премиер на страната Кирил Петков е било да стане барабанист в култова група като "Бийтълс" или алпинист.

Това стана ясно на премиерата на филма за починалия Боян Радев - "Отново съм тук", чиято премиера бе преди ден в София. На нея Кирил Петков присъства заедно със семейството си. Политикът бе инкогнито на прожекцията, но не отказа да се снима и поговори с фенове и приятели.

Реклама

"Винаги съм бил по планините от първи клас, морето също обичах, а родителите ми не бяха особено контролиращи. Но винаги съм мечтал да съм барабанист", с усмивка сподели Петков и допълни, че любимата му група за цял живот си остава "Бийтълс".

Майката на политика е учител по български, а баща му по биология и двамата са му дали много като "духовен" старт. Любимата книга на Петков е "Майстора и Маргарита", както и тези на Майн Рид. Харесвал и една от творбите на Захари Карабашлиев - "18% сиво".

На прожекцията феновете на бъдещия премиер разбраха, че всъщност бащата на Кирил Петков е бил учител на Боян Петров, когато покорителят на върхове и запален защитник на зелените каузи е едва в 4-ти клас. По-късно стават и приятели. Именно заради това бащата на Петков, без да се колебае, тръгва към Хималаите, за да се опита да намери и спаси алпиниста. Изтеглят 30 000 долара от сметката си и 6 часа след взетото решение тръгват за Непал. В стремежа си да направят невъзможното вдигат спасителния хеликоптер много над височината, за която има разрешение да лети, дори виждат смъртоносния връх отвисоко, но усилията им са напразни. Според Кирил Петков обаче нито похарчените пари, нито усилията са били на вятъра, след като е имало надежда. "Никога не се отказвам, та дори нещата да не свършат с "хепиенд", казва Петков.

Една от последните му успешни каузи е намаляване на консервантите в хранителните продукти, които се продават на пазара. Затова и започва да предлага у нас готови салати без химически добавки, има и компания за производство на пробиотик от кокиче, за което първи "България Днес" писа.

Най-голямата любов на Кирил Петков обаче освен работата му е съпругата му Линда и трите му дъщери. Родената в Канада кулинарка изгря на малкия екран през миналия сезон на предаването "Мастършеф". Половинката на новия министър успя да шашне журито с безглутенова здравословна версия на торта "Гараш". Заради невероятния вкус на сладкиша тя получи златна престилка, с което се класира директно на финала. Въпреки добрата заявка, която даде, Линда отпадна в директните елиминации. Сладкарката и новият министър на икономиката са заедно от 21 години. Както е известно, Линда има сладкарница в центъра на София.

Реклама

"Не мога да разбера жените, които нищо не правят по цял ден, аз съм гледала децата си и никога не съм оставала без работа. Как се грижа за красотата си, никак. Не бих си направила и една пластична операция", категорична е красивата съпруга на Кирил Петков.

Понеже семейството има здравословни проблеми, нейната любима торта е без глутен и захар. Тя е във вариант на чийзкейк и носи името на средната им дъщеря Ема, тъй като тя страда от диабет. И трите деца, както и майка им, имат непоносимост към глутен и именно затова канадката се насочва към тази ниша. Първородната им дъщеря Ванеса учи за инженер-химик в Ню Йорк. Преди това завършва СМГ в София. Средната им дъщеря е Ема, която също учи в СМГ, а най-малката е Ана. Момичетата също се радват на живота си в България и са доволни, че са тук.

През 2018 г. Кирил Петков стана "Достоен българин" - един от героите на "24 часа" - за открития Център за приложни изследвания и иновации към Софийския университет, където дари 500 000 лева лични средства.

Линда работи с майка си в сладкарницата

Заедно с родителката си Маргарет работи в сладкарницата си Линда. Майка й и бащата Брад Макензи отдавна са пенсионери. Тъщата на Петков е диетолог по професия, а по-късно е работила като специалист в пивоварна в Канада. Тъстът на Петков не е идвал все още в България. Той обичал да пътешества, но най-вече да се занимава с обществени дейности. Брад бил деен участник във всички местни празненства и тържества в канадския град Кортни. Тъстът и тъщата на Кирил са и големи пътешественици. Обиколили са цял свят, иначе живеят във Ванкувър.

Реклама
Реклама
Реклама