Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10464587 www.bgdnes.bg

Стойчо с черен списък в ЦСКА

Стойчо Младенов готви сериозни промени в ЦСКА през зимата. "Червените" играят крайно неубедително през сезона, като някои от играчите тотално разочароват. Четирима от пристигналите през това лято футболисти вече са нежелани на "Армията". Това са омразният на феновете нидерландец Яник Вилдсхут, хърватинът Карло Мухар, Хамза Чатакович и Жуниор Нзила. От тях Мухар и Нзила играят под наем на "Армията" и от ЦСКА ще се опитат да се договорят с клубовете им да бъдат върнати предсрочно. С Вилдсхут и Чатакович ще се водят разговори за раздяла по взаимно съгласие.

В четвъртък вечер ЦСКА изигра поредния си слаб мач пред обидно малко публика на "Армията", като все пак успя да победи с "Локомотив" (Сф). След двубоя Стойчо направи тирада пред микрофоните, в която нападна Борислав Михайлов, съдиите, феновете, БФС, "Левски", "Лудогорец", предишните правителства... Според Стойчо от години на ЦСКА се пречи по всякакви начини и това е основната причина отборът да не стане шампион.

Реклама

"Ние не виждаме подкрепа, само от шепа фенове - каза Стойчо. - Така не се гради отбор, да скачаме при всеки неуспех. Ние вече 20 години се борим за това. Откакто съм станал старши треньор, все за това плачем - за стадион. Колко пъти ходим в министерство на спорта да говорим и само лъжи, лъжи, лъжи от правителството. Значи на "Левски" може да им се направи стадион, може да им се помага, а от нас само да се цица и да се взима. "Лудогорец" се появиха преди десет години и поздравления за условията, които са създали за работа, но по кой начин те станаха такива? Как постигнаха тия титли? Дайте да ги анализираме. Нека се върнем в Дупница, в Перник, как играха с юношите. Това се нарича корупция. Къде беше тогава Боби Михайлов да реагира - големият вожд на футбола. Докога ще бъде така?"

Вчера от Националния клуб на привържениците на "Левски" отговориха на думите на Стойчо и се подиграха на треньора. "Явно Младенов обича да си играе с публиката и му е болно, че е малко - пишат "сините". - Все едно е на процент от продадените билети за домакинските срещи. Ако разчита на това - лошо. Потенциалът е скромен. Няма хора. Стойчо сигурно е забравил, че и в Ловеч интересът не беше кой знае какво, но явно меракът умира последен при по-възрастните хора, които не постигат желаните резултати. Нерви, нерви, нерви... За второто място не си струват, което явно излиза доста скъпо на създателя на явлението "Литекс", което сам премести на стадиона с "модерното табло" и неповторимите тоалетни."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама