Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10465154 www.bgdnes.bg

Рокери хранят хора в беда

Риба и хляб за нуждаещи се 

Мотористи раздават топъл обяд в Разград

Рокери раздават топла храна на хора в затруднено положение. Благородното дело ще се проведе утре в 12 ч. пред стария театър в Разград.

Инициативата "50 топли обяда" е в рамките на кампанията на световната мото организация "Синове на вдовицата и Масонски ездачи". Рокерите ще раздават гозба от риба, хляб и чаши с горещ чай, с които хората в беда да се подкрепят в навечерието на празника Никулден.

Реклама

Идеята за помощ се заражда преди години, като в Разград вече е проведена 7 пъти и е зарадвала над 400 души. Идейни двигатели на инициативата са членовете на Съюза на масоните мотористи, част от световната организация - Илиян Марков, д-р Никола Досев, съпругата му Димитричка и техен съмишленик.

"Надяваме се с раздаването на храна да върнем вярата, надеждата и още нещо на нуждаещите се наши съграждани в тези трудни за всички ни времена", заявяват героите на две колела.

Благотворителната акция ще радва нуждаещите се, които трудно свързват двата края, докато има финанси за осъществяването й. Затова краен срок няма, като всеки може да допринесе с парични средства и хранителни стоки. Освен касичката за дарения на място там могат да бъдат закупени книги на Любомир Лулчев, както и последният албум на Васко Кръпката. Дарения се приемат и по сметката на "Синовете на вдовицата":

BG14BPBI81701606596170

На мястото на основание се записва "Топъл обяд Разград".

В рамките на "Помощ на две колела" в началото на епидемията бяха осигурени лекарства за болницата в Разград и за настанените в Дома за стари хора с деменция. Тогава активно участие взеха и от мотоклуб "Лудогорски братя".

Сред инициативи на мотористите е и уникалното по рода си училище "Нови хора", в което децата получават безплатни курсове по родолюбие, патриотизъм, вяра и национална гордост. В школото се изучават география, история, изкуство.

"Учейки, търсейки нови знания и факти за страната, децата получават знания за нашето национално богатство, възпитават се като достойни млади хора, бъдещите лидери на страната ни", разказват от "Синовете на вдовицата".

Реклама
Реклама
Реклама