Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10466402 www.bgdnes.bg

Мъжът на певицата Христо Бакърджиев: Спасихме Сашка!

Камък ми падна от сърцето, а и на децата, сега предстои да се възстанови правилно

"Спасихме Сашка! И да ви кажа, камък ми падна от сърцето. Въпреки това не бързам да се радвам, както се казва. Успокоих и сина ми Христо, който вчера беше с високо кръвно от притеснение. И двете деца се притесняват, майка е все пак. Сега ни предстои най-важното - да се възстанови правилно - бавно и полека."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" мъжът на Сашка Васева - Христо Бакърджиев, който продължава да е близо до певицата и всяка минута да се грижи за нея.

"В началото се смяташе, че операцията ще е 5-6 часа, а тя продължи повече от 12 часа. Имахме късмет да попаднем на най-добрия хирург - директора на най-известната баварска болница - шеф на неврохирургията и ръководещ операцията - Кристиян Тон. За него чакат 600 човека, записани за операция, и след Сашка имаше още две операции, но ги отложиха, тъй като нейната продължи много дълго време", разказа ни Бакърджиев.

Той още не е говорил с певицата, нито я е виждал, тъй като в отделението на болницата, в което е настанена тя, е строго забранен достъпът на външни лица.

"Лекарите ходят облечени с костюми като против коронавирус. Информираха ме, че Сашка вече е извън опасност, не е на командно дишане и са извадили тръбата от устата й. Въпреки това не може да говори, едва сега са я изкарали от изкуствената наркоза, под която е била. Иначе е в съзнание, но още ми забраняват да опитвам да й говоря или да ме включват да ме чува по телефона", сподели още Христо. Няколкото часа, в които Сашка е била на извънкомандно дишане, се е унасяла, тъй като й вливали силни лекарства - против алергия и инфекции.

"Сега предстои най-трудният процес - знаете възстановяването трябва да е бавно и да е поне година, тъй като трябва всички органи да работят на друго ниво. Това не е като кола, на която да смениш част и тя да тръгне като нова. Сложно е, скоро едва ли ще се върнем в България. Предпочитам Сашка да остане тук и да се възстановява, докато може", каза още Бакърджиев.

Преди седмици мъжът на звездата се похвали, че по време на престоя си в немската болница изпълнителката на "Левове и марки" е качила 11 кг.

Реклама

"Слава Богу, има вече сили и енергия в сравнение отпреди един месец, тогава едва мъждукаше светлинката й. Положителната енергия ще помогне силно. Всеки ден се молим за нея - аз, децата, всичките й фенове", каза още Бакърджиев.

Той уточни и че не иска да се правят интриги на гърба на Сашка по отношение на парите, които се превеждат за лечението й. "Извини ми се момчето, което изрази съмнение, че правя нещо, за да спася Сашка, простил съм му. И да, продължавам да твърдя, че Слави Трифонов не е превел пари по сметката на Сашка. Като е така, защо да лъжа", каза още Бакърджиев.

Цели 10 години пионерката на лекия жанр живееше с грешна диагноза, заради която загуби и зрението си. Доскоро лекарите смятаха, че причината са атрофиралите зрителни нерви. През това време Дупнишката Мадона опита всякакви методи, за да си помогне, включително и обикаляйки чудотворните извори с лековита вода из страната, но така и нищо не й помагаше. "Като се възстанови физически, ще започнат да се оправят и очите й, но това ще е бавен процес", сподели още мъжът на Сашка - Христо Бакърджиев.

Желаем й бързо и цялостно оздравяване!

Реклама
Реклама
Реклама