Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10466660 www.bgdnes.bg

Фолклорната певица Петя Панева, която разплака Галена и DARA: Ако спечеля "Гласът на България", печели народната музика

Любовта на хората ми показа, че ценим изконните си традиции

"Ако спечеля "Гласът на България", печеля за цялата ни народна музика! Приела съм като моя мисия обичта и разпространението на нашия фолклор. Любовта на хората ми показа, че ценим изконните си, наши традиции."

Това сподели пред "България Днес" една от най-ярките участнички в "Гласът на България" Петя Панева. 21-годишната варненка спечели сърцата на огромна част от публиката с космически изпълнения на народните песни "Аврам Зорница думаше", "Руфинка болна легнала" и "Я, изгрей, изгрей". А Галена и DARA не скриха сълзите си.

Реклама

"Мисля, че е крайно време изпълнител като теб на народна музика да спечели", каза Галена, която проследи на крака и хваната за главата първото изпълнение "на тъмно" на Петя. А Любо Киров добави:"В твое лице думите "Гласът на България" придобиват абсолютния смисъл".

"Много съм щастлива от всички топли думи. Ако човек е достатъчно трудолюбив и не спира да се развива, ще успее да сбъдне всички свои мечти. Както се опитвам да правя аз, работейки упорито и неуморно", казва талантливата изпълнителка.

Петя е категорична, че уважава всички видове музика, но българският глас е гласът на фолклора.

"Народната ни музика с нищо не отстъпва на останалите стилове. Да я подкрепим и нека спечели", пожелава си даровитото момиче от морската столица, което е първа година студентка в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в новооткритата специалност "Музика".

По време на нокаутите в риалити формата миналата неделя Панева си спечели първия стол в отбора на Галена с песента "Я, изгрей, изгрей" на голямата добруджанска певица Калинка Вълчева.

Реклама

"Песента е послание към момичетата, които трябва да се отделят от своите родители и да поемат по своя път в нов дом с ново семейство. Да видя сълзи в очите на толкова много хора показва, че изпълнението е било наистина въздействащо. Емоциите надделяха и при мен и аз също не можах да сдържа сълзите си", споделя още Петя.

В неделя вечер тя ще бъде част от 12-те финалисти в "Гласът на България", които за първи в историята на риалити формата ще участват в така наречените крос битки. В тях един срещу друг на живо ще се изправят участниците от четирите отбора - на Любо Киров, Галена, DARA и Иван Лечев. Това ще бъде първият лайв концерт за този сезон преди големия финал, а зрителите ще могат да подкрепят своите любимци, като гласуват за тях.

Преди това финалистите традиционно записаха обща коледна песен и празнично видео към нея. Песента е специален поздрав за зрителите, слушателите и онлайн потребителите на bTV, а озарените и усмихнати лица на 12-е финалисти ще носят страхотно настроение, в дните преди Коледа.

Традицията, финалистите във всеки сезон на шоуто да записват обща, специална песен - отново е спазена, като за първи път тази година, тя е авторска и коледна. Музиката и аранжиментът са дело на Борислав Бояджиев – Борче - музикален продуцент на „Гласът на България“, а текстът е на Христо Раянов, който е част от екипа на сценаристите в bTV.

Коледната песен на финалистите в осмия сезон на "Гласът на България" можете да чуете и гледате тук. 

Реклама
Реклама
Реклама