Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10469690 www.bgdnes.bg

"Реал" губи Бензема за "Интер" и "Атлетико"

"Реал" (Мадрид) продължава с победната серия в испанското първенство, но загуби голмайстора си Карим Бензема. "Кралският клуб" спечели с 2:0 гостуването си на негостоприемния стадион на "Реал Сосиедад" и е убедителен лидер в Ла Лига с 8 точки преднина пред втория "Севиля", който има мач по-малко.

Бензема получи мускулна контузия и бе сменен още в 17-ата минута на мача, като в негово отсъствие головете вкараха Винисиус и Лука Йович. Очаква се французинът да пропусне предстоящите два мача на тима - срещу "Интер" в Шампионската лига и срещу "Атлетико" (Мадрид) в испанското първенство. Все пак треньорът Карло Анчелоти таи надежда, че капитанът може да се възстанови за двубоя с "дюшекчиите". До момента французинът взе участие в 18 от 19-те официални срещи на тима през сезона, като в 14 от тях записа пълни 90 минути. Той е и лидер при голмайсторите в Ла Лига с 12 попадения. Има и 7 асистенции. "Реал" нареди осем поредни победи във всички турнири.

Реклама

"В следващите дни ще видим какво е състоянието на Карим, но не вярвам да мога да го използвам във вторник срещу "Интер" - коментира треньорът Анчелоти. - Надявам се обаче да е готов за дербито с "Атлетико" в неделя. Срещу "Реал Сосиедад" бяхме компактни и не оставяхме свободни пространства на домакините. Лука Йович се включи много силно. Той не играе често, но има голям принос за трите точки. На почивката казах на футболистите, че не съм доволен от видяното след 30-ата минута, когато започнахме да правим глупави нарушения и да пращаме дълги топки напред. След гола, с който поведохме, стана доста по-лесно. Денят беше добър за нас, но сезонът е дълъг. Срещу нито един съперник не е лесно. Имаме преднина и ще се опитаме да я запазим и увеличим. Във футбола за три дни всичко може да се промени. Сега мислим за мача с "Интер", а не за "Атлетико". Знам какво означава дербито за феновете. В тези мачове няма фаворити."

Добрата новина за Анчелоти е страхотната форма на бразилеца Винисиус. Той отново бе сред най-добрите на терена и вече има 10 гола в първенството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама