Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10470030 www.bgdnes.bg

Актьорът и музикант Владимир Михайлов: Синът ми ме ритна и държаше да му обясня защо не съм му казал, че участвам в "Маскирания"

Кой е той

Владимир Михайлов е актьор и музикант. Роден е на 2 август 1977 г. в София. Има три деца. Снимал се е в куп чужди филми, където е играл редом до големи холивудски звезди.

Михайлов бе част от "Маскираният певец". Той се оказа Самурая в шоуто. Владо участва и в хитовия сериал "Братя". Актьорът влиза в ролята на мафиота Денис Топал. На всичко отгоре Михайлов има и банда - Rewind. Пее и в операта, където е част от "Мамма Миа", "Клетниците", "Исус Христос суперзвезда" и други.

Реклама

- Г-н Михайлов, снимахте се в един от най-гледаните сериали в България - "Братя", в ролята на мафиотски бос. Допада ли ви този герой?

- "Братя" е най-гледаният сериал изобщо в България. Сюжетът е чудесен. И лентата, и образът са мой тип. Моят герой не е просто един гангстер. Той има своите причини да се представя под маската на Денис Топал. Това ми е много важно. Той не е Денис Топал. Обстоятелствата го карат да стои в тази маска и да постига целите си. Образът е сложен. Постоянно има перипетии в живота си. Героят ми иска да е с жената на живота си и е готов на всичко, за да постигне това. Къде му се получава, къде не, е друг въпрос. За мен е много важно децата, които гледат сериала, да знаят, че не е готино да си просто един гангстер. Да продаваш наркотици не е окей, както прави моят герой. Той се опитва да се махне от мръсния бизнес, но не му се получава. Сериалът разглежда много въпроси, които са на дневен ред в България. Казват се много неща такива, каквито са. И трябва да си дадем сметка за всичко.

- Имате ли някакви общи черти с характера на екранния си герой Денис Топал?

- Със сигурност имам. Намерил съм някои пресечни точки между мен и Денис Топал. Работата на актьора е да се слее с образа. Героят ми е способен на всичко. За него целта оправдава средствата. Много ми е важно, че тази цел е една чиста любов, колкото и сложна да е тя. Голямо предизвикателство е да си в обувките на Денис Топал.

- Криехте се и под маската на Самурая в "Маскираният певец". Как попаднахте в шоуто?

- Получих покана от продуцентите. За щастие, успях да съвместя снимките на шоуто със заснемането на "Братя". Дълго време двете неща се застъпваха. Продуцентите на сериала също нямаха против да участвам в "Маскираният певец". Честно казано, преди поканата да вляза в шоуто, не знаех много за него. Не съм следял редовно музикалното шоу. В началото не ми беше ясно какво се случва. Обясниха ми, хареса ми. Беше си предизвикателство. Най-много ми допадна, че е необичайно шоу.

Реклама

- Много участници споделят, че с маските на главата и костюмите им е трудно. При вас как беше?

- Костюмът много ми хареса. Направен е като за кино. Красив е и детайлен. Единствено шлемът ми тежеше. Имах и меч в ръката, който всеки път се чудех какво да правя. Постарах се да направя образа интересен, за да не ме разпознае панелът или някой от другите участници. Основната цел ми беше да не пея като себе си. Да се крия от зрителите, за да не отгатнат кой съм. Стигнах почти до края и никой не ме разпозна, което значи, че съм си свършил работата (смее се).

- Имаше ли някаква символика точно вие да сте Самурая?

- Не знам. Допадна ми ролята да съм в този образ. Много харесвам самураите по принцип - кода на честта, философията им. Позаинтересувах се, преди да вляза в продукцията, за да съм точно като един самурай.

- Кои от близките ви знаеха, че сте част от шоуто?

- Единственото съпругата ми Миша. Дори децата ми не знаеха. Към финала на участието ми малкият ми син започна да ме подозира. На последния лайф, в който взех участие, ми звънна и ме попита къде съм. Обясних, че съм на снимки на филм. И малкият започна: "Ама, на какъв филм. Хайде, кажи". Обясних му, че е тайна и не мога да издавам нищо за продукцията. По време на самия концерт вече ме е разпознал, ми каза съпругата ми. И щом се прибрах, ме ритна и държаше да му обясня защо не съм му казал, че съм Самурая. След като му споделих, той ме погледна и попита: "А защо каза на мама?". Отговорих му, че ако тя не знае, ще ме бие.

- А вие успяхте ли да разпознаете някого, докато бяхте в шоуто?

- Да. По гласа разпознах моя добър приятел Георги Симеонов - JJ, който бе под маската на Прилепа. С него бяхме заедно на елиминация. Аз продължих, а той отпадна. Много исках да го прегърна, защото сме близки. Той е останал много изненадан, че аз съм част от шоуто. Не ме е подозирал изобщо.

- Вие сте и музикант. Какво се случва с групата ви Rewind?

- Издадохме нов сингъл. Парчето се казва "Сякаш съм там". Аз съм автор на текста и музиката. Песента е част от новия ни албум. Много съм горд с този албум. Парчето влезе и в сериала ни "Братя". Стори ми се много подходящо за едни сцени. Когато разбрах, че се търси парче за тези моменти, веднага я предложих. Тя е от тези песни, които се изливат на един дъх. Другите от бандата също я харесаха. Хората ще могат да я чуят на 31 декември по време на новогодишния концерт на "Маскираният певец".

- Наскоро се завърнахте от Гърция, където бяхте част от "Непобедимите". Ще разкриете ли каква ви е ролята в тази продукция?

- То не е наистина роля. По-скоро е появяване. По-ценно за мен е, че бях с приятели там. Роден екип снима филма, което значи, че сме професионалисти. И другото, което беше безценното, е, че нашата сцена бе с Анди Гарсия. Огромно удоволствие е, че успях да се докосна до него, да взема нещо от него. Той е феноменален актьор. Анди Гарсия има специална аура. Не се държи като звезда, а изключително приятелски. Той е човекът, който ни похвали всичките. Привика ни, за да ни каже, че сме добри и сме си свършили чудесно работата. А накрая ни покани за снимка. Преди нашата сцена се беше изнервил нещо. Чудихме се в какво настроение ще бъде, но като започнаха снимките, си пролича, че е актьор от сериозен калибър. Дори като си обърка репликите, го обърна на шега.

- Участвали сте в доста чужди продукции, където снимате с големи звезди като Салма Хайек и други. Коя роля ви е най на сърце?

- "Септември в Шираз" със Салма Хайек и Ейдриън Броуди. Историята е по действителен случай. Моята роля бе на техен семеен приятел, с който героинята на Салма е имала флирт. Имахме и дует с нея. Получи се добре, но накрая отпадна от финалния монтаж на филма. Беше страхотно преживяване. Филмът също много ми хареса. Последната ми среща преди Анди Гарсия бе с Гай Пиърс по време на снимките на лентата Memory. Бях с екипа 10 дни. Срещите с такива хора ти дават крила за това, което правиш. Тези актьори оценяват какво правиш.

- Вече сме почти 2 години в пандемията. Какво ви взе?

- Много изпуснати срещи с приятели, семейство, близки. Взе ми концерти, срещи с публиката. На много мои колеги, музиканти и актьори им е много трудно. Не знам как се оправят. Нашият сектор е много засегнат. Пандемията ни взе възможността да работим. Надявам се някой ден отново да можем да се срещнем и на закрито, без маски, и на открито.

- А какво ви даде?

- На хората от изкуството им стана ясно, че няма време за губене. Няма смисъл от половинчати проекти. Да не правим компромиси. Получихме един урок - да мислим за земята, за децата ни и за всички, не само за себе си.

Реклама
Реклама
Реклама