Актьорът и музикант Владимир Михайлов: Синът ми ме ритна и държаше да му обясня защо не съм му казал, че участвам в "Маскирания"

Приятел
Автор: Симеон Демирев

Актьорът и музикант Владимир Михайлов: 

Синът ми ме ритна и държаше да му обясня защо не съм му казал, че участвам в "Маскирания"

Кой е той

Владимир Михайлов е актьор и музикант. Роден е на 2 август 1977 г. в София. Има три деца. Снимал се е в куп чужди филми, където е играл редом до големи холивудски звезди.

Михайлов бе част от "Маскираният певец". Той се оказа Самурая в шоуто. Владо участва и в хитовия сериал "Братя". Актьорът влиза в ролята на мафиота Денис Топал. На всичко отгоре Михайлов има и банда - Rewind. Пее и в операта, където е част от "Мамма Миа", "Клетниците", "Исус Христос суперзвезда" и други.

- Г-н Михайлов, снимахте се в един от най-гледаните сериали в България - "Братя", в ролята на мафиотски бос. Допада ли ви този герой?

- "Братя" е най-гледаният сериал изобщо в България. Сюжетът е чудесен. И лентата, и образът са мой тип. Моят герой не е просто един гангстер. Той има своите причини да се представя под маската на Денис Топал. Това ми е много важно. Той не е Денис Топал. Обстоятелствата го карат да стои в тази маска и да постига целите си. Образът е сложен. Постоянно има перипетии в живота си. Героят ми иска да е с жената на живота си и е готов на всичко, за да постигне това. Къде му се получава, къде не, е друг въпрос. За мен е много важно децата, които гледат сериала, да знаят, че не е готино да си просто един гангстер. Да продаваш наркотици не е окей, както прави моят герой. Той се опитва да се махне от мръсния бизнес, но не му се получава. Сериалът разглежда много въпроси, които са на дневен ред в България. Казват се много неща такива, каквито са. И трябва да си дадем сметка за всичко.

- Имате ли някакви общи черти с характера на екранния си герой Денис Топал?

- Със сигурност имам. Намерил съм някои пресечни точки между мен и Денис Топал. Работата на актьора е да се слее с образа. Героят ми е способен на всичко. За него целта оправдава средствата. Много ми е важно, че тази цел е една чиста любов, колкото и сложна да е тя. Голямо предизвикателство е да си в обувките на Денис Топал.

- Криехте се и под маската на Самурая в "Маскираният певец". Как попаднахте в шоуто?

- Получих покана от продуцентите. За щастие, успях да съвместя снимките на шоуто със заснемането на "Братя". Дълго време двете неща се застъпваха. Продуцентите на сериала също нямаха против да участвам в "Маскираният певец". Честно казано, преди поканата да вляза в шоуто, не знаех много за него. Не съм следял редовно музикалното шоу. В началото не ми беше ясно какво се случва. Обясниха ми, хареса ми. Беше си предизвикателство. Най-много ми допадна, че е необичайно шоу.

- Много участници споделят, че с маските на главата и костюмите им е трудно. При вас как беше?

- Костюмът много ми хареса. Направен е като за кино. Красив е и детайлен. Единствено шлемът ми тежеше. Имах и меч в ръката, който всеки път се чудех какво да правя. Постарах се да направя образа интересен, за да не ме разпознае панелът или някой от другите участници. Основната цел ми беше да не пея като себе си. Да се крия от зрителите, за да не отгатнат кой съм. Стигнах почти до края и никой не ме разпозна, което значи, че съм си свършил работата (смее се).

- Имаше ли някаква символика точно вие да сте Самурая?

- Не знам. Допадна ми ролята да съм в този образ. Много харесвам самураите по принцип - кода на честта, философията им. Позаинтересувах се, преди да вляза в продукцията, за да съм точно като един самурай.

- Кои от близките ви знаеха, че сте част от шоуто?

- Единственото съпругата ми Миша. Дори децата ми не знаеха. Към финала на участието ми малкият ми син започна да ме подозира. На последния лайф, в който взех участие, ми звънна и ме попита къде съм. Обясних, че съм на снимки на филм. И малкият започна: "Ама, на какъв филм. Хайде, кажи". Обясних му, че е тайна и не мога да издавам нищо за продукцията. По време на самия концерт вече ме е разпознал, ми каза съпругата ми. И щом се прибрах, ме ритна и държаше да му обясня защо не съм му казал, че съм Самурая. След като му споделих, той ме погледна и попита: "А защо каза на мама?". Отговорих му, че ако тя не знае, ще ме бие.

- А вие успяхте ли да разпознаете някого, докато бяхте в шоуто?

- Да. По гласа разпознах моя добър приятел Георги Симеонов - JJ, който бе под маската на Прилепа. С него бяхме заедно на елиминация. Аз продължих, а той отпадна. Много исках да го прегърна, защото сме близки. Той е останал много изненадан, че аз съм част от шоуто. Не ме е подозирал изобщо.

- Вие сте и музикант. Какво се случва с групата ви Rewind?

- Издадохме нов сингъл. Парчето се казва "Сякаш съм там". Аз съм автор на текста и музиката. Песента е част от новия ни албум. Много съм горд с този албум. Парчето влезе и в сериала ни "Братя". Стори ми се много подходящо за едни сцени. Когато разбрах, че се търси парче за тези моменти, веднага я предложих. Тя е от тези песни, които се изливат на един дъх. Другите от бандата също я харесаха. Хората ще могат да я чуят на 31 декември по време на новогодишния концерт на "Маскираният певец".

- Наскоро се завърнахте от Гърция, където бяхте част от "Непобедимите". Ще разкриете ли каква ви е ролята в тази продукция?

- То не е наистина роля. По-скоро е появяване. По-ценно за мен е, че бях с приятели там. Роден екип снима филма, което значи, че сме професионалисти. И другото, което беше безценното, е, че нашата сцена бе с Анди Гарсия. Огромно удоволствие е, че успях да се докосна до него, да взема нещо от него. Той е феноменален актьор. Анди Гарсия има специална аура. Не се държи като звезда, а изключително приятелски. Той е човекът, който ни похвали всичките. Привика ни, за да ни каже, че сме добри и сме си свършили чудесно работата. А накрая ни покани за снимка. Преди нашата сцена се беше изнервил нещо. Чудихме се в какво настроение ще бъде, но като започнаха снимките, си пролича, че е актьор от сериозен калибър. Дори като си обърка репликите, го обърна на шега.

- Участвали сте в доста чужди продукции, където снимате с големи звезди като Салма Хайек и други. Коя роля ви е най на сърце?

- "Септември в Шираз" със Салма Хайек и Ейдриън Броуди. Историята е по действителен случай. Моята роля бе на техен семеен приятел, с който героинята на Салма е имала флирт. Имахме и дует с нея. Получи се добре, но накрая отпадна от финалния монтаж на филма. Беше страхотно преживяване. Филмът също много ми хареса. Последната ми среща преди Анди Гарсия бе с Гай Пиърс по време на снимките на лентата Memory. Бях с екипа 10 дни. Срещите с такива хора ти дават крила за това, което правиш. Тези актьори оценяват какво правиш.

- Вече сме почти 2 години в пандемията. Какво ви взе?

- Много изпуснати срещи с приятели, семейство, близки. Взе ми концерти, срещи с публиката. На много мои колеги, музиканти и актьори им е много трудно. Не знам как се оправят. Нашият сектор е много засегнат. Пандемията ни взе възможността да работим. Надявам се някой ден отново да можем да се срещнем и на закрито, без маски, и на открито.

- А какво ви даде?

- На хората от изкуството им стана ясно, че няма време за губене. Няма смисъл от половинчати проекти. Да не правим компромиси. Получихме един урок - да мислим за земята, за децата ни и за всички, не само за себе си.

Объркаха фолкаджийка с НЛО

Объркаха фолкаджийка с НЛО

Певицата мечтае да стане невидима  Чалга надеждата Палома отрича извънземно ДНК в тялото си  НЛО кацна в чалгата! Младата надежда от кръшните ритми Палома беше взета за извънземно от почитателите си заради страховитата си визия. Фолкаджийката си пусна кадри, на които нещо тревожно се е случило с носа й

Община Белоградчик е най-активната община на България за 2021 година

Община Белоградчик е най-активната община на България за 2021 година

„Фитнес сред скалите“ е наградения проект, който получава 20 000 лв. финансиране от инициативата Нестле за Живей Активно  Финалът на конкурса Нестле Живей Активно! 2021 се състоя днес в столичната зала “Раковски”, където в оспорвана битка между четирите общини финалисти – Ардино, Белоградчик, Димитровград и Тутракан - жури в състав олимпийските

Певецът легенда Христо Кидиков за напрежението около Украйна: Страхувам се да няма световна война!

Певецът легенда Христо Кидиков за напрежението около Украйна: Страхувам се да няма световна война!

Някои страни са управлявани от болни мозъци, не се знае какво ще се случи, казва Тончо Токмакчиев Да не избухне нова световна война се притеснява Христо Кидиков. Изпълнителят е силно разтревожен от ситуацията в Украйна. Правителството вчера проведе заседание на съвета по сигурността по темата, а парламентът свика извънредно заседание

Мъж стана от инвалидна количка и проходи

Мъж стана от инвалидна количка и проходи

В Центъра за временно настаняване - Димитровград  Запалена жена и учител търсят спасение от улицата  Доли ЛУКАНОВА Мъж стана от инвалидна количка и проходи! Това е историята на Станчо, който намира лъч светлина в Центъра за временно настаняване на хора, изпаднали в нужда, в Димитровград, научи "България Днес"

Най-четени

Инна Симеонова погреба мъжа си

Инна Симеонова погреба мъжа си

Говорителката от близкото минало Инна Симеонова погреба съпруга си - бизнесменът Красимир Кръстев. Двамата имат брак над 30 години и две пораснали дъщери - Красина и Инес. Едната е шампионка по конна езда. Инна и Красимир държат конната база в Божурище. Макар че е завършила НАТФИЗ, говорителката няма намерение да се връща на сцената

Звезди зад решетките

Звезди зад решетките

Наркотици, сутеньорство и измами пращат певци, спортисти и бизнесмени на топло Андре Токев е поредната известна личност, която се оказва зад решетките Известни българи усетиха дългата ръка на закона и осъмнаха зад решетките. Марихуана, каране след няколко чашки алкохол, сутеньорство, кокаин - това са някои от причините, вкарали известни спортисти

Лияна оцеля в пожар

Лияна оцеля в пожар

Съседи спасяват спящата певица от огъня в дома й "Разминахме се с нещо страшно!" С тези думи фолкпевицата Лияна сподели, че през изминалия уикенд тя и семейството й са преминали през сериозна опасност. Домът на Лияна в София се оказа обгърнат от пламъци. "Благодаря от цялото си сърце и на хората, подали сигнал за пожара

Затворници чакат Андре Токев да им готви

Затворници чакат Андре Токев да им готви

Готвачът ще лежи в общежитие, може да излезе предсрочно още през юни За пържени картофи, бутчета и риба със зеленчуци отсега се облизват зад решетките Вкусна мусака, сочна риба със зеленчуци, хрупкави пържени картофи, апетитни пилешки бутчета, ароматна наденица с гарнитура и макарони, в които най-сетне да има истинско и качествено сирене

Жената на Рамос фалира

Жената на Рамос фалира

Пилар Рубио и Серхио Рамос са една от най-успешните двойки в Испания. Тя е с дълга кариера в телевизията и модата, а той във футбола. Но се оказа, че не всичко за футболната половинка е само в розово. Тя претърпя нов неуспех в бизнеса. Рубио ликвидира най-старата компания, която имаше на свое име. Тя носи името Acero Azul Producciones SL

Китаристът на "Остава" Георги Георгиев: Тенисът ме лекува, селото - вдъхновява!

Китаристът на "Остава" Георги Георгиев: Тенисът ме лекува, селото - вдъхновява!

Създадох музика за над 20 постановки, Елин Рахнев ме запали  КОЙ Е ТОЙ Китаристът и композитор Георги Георгиев е неизменна част от 30-годишната история на група "Остава", чийто юбилей тази година бандата ще отпразнува с нов албум и национално турне. Как се създава музика три десетилетия за музикалната и театралната сцена

Еранухи Пехливанян е разчленена за 65 бона

Еранухи Пехливанян е разчленена за 65 бона

Убийците с пълни самопризнания Дебнели русенската аптекарка повече от месец, единият похитител се прави на ченге Еранухи Пехливанян, собственичка на верига аптеки и съпруга на общинския съветник от ГЕРБ Бедрос Пехливанян, беше отвлечена, удушена, нарязана на парчета и захвърлена в покрайнините на едно от селата на около 30 км от Русе

Джорджина Родригес: Мама съм на всички деца на Кристиано!

Джорджина Родригес: Мама съм на всички деца на Кристиано!

Джорджина Родригес продължава с разкритията за живота си с Кристиано Роналдо. Годеницата на звездата на "Манчестър Юнайтед" даде интимно интервю пред "Ел Паис", в което е изключително откровена. От следващия четвъртък по "Нетфликс" започва да се излъчва документален филм, посветен на нейния живот. Пред изданието Джорджина казва

Азис: Брат ми е по-красив

Азис: Брат ми е по-красив

"Когато брат ти е по-красив от теб, но му прощаваш, защото го обичаш." Това написа във фейсбука си попфолк звездата Азис, а думите му бяха провокирани от бизнесмена Петко Димитров, с когото си бе направил селфи. Двамата се познават повече от 20 години, като междувременно доста често са си пускали словесни престрелки. Явно всичко вече е забравено

Любимка на Слави едва оживя след COVID

Любимка на Слави едва оживя след COVID

Бившата текстописка на "Ку-ку бенд" Соня Момчилова е изписана наскоро от болницата, сподели самата тя в социалните мрежи. Гласът на служебния кабинет "Янев" е била хоспитализирана след рязко влошаване на здравословното й състояние. Най-коварното било, че тестът й за COVID първоначално бил отрицателен и няколко дни Момчилова не пила никакви

Най-коментирани

Митков: Купата е "синя"!

Митков: Купата е "синя"!

Юношата на "Левски" Асен Митков води подготовка с първия отбор на лагера в Турция и показва завидно самочувствие на терена. Той получи възможност да започне титуляр в първите две контролни срещи на "сините" и даде интервю пред клубния сайт. "Винаги съм вярвал, че мога да стигна до първия отбор, защото иначе нямаше да съм тук - казва Митков

Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!

Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!

Той обича да е на ринга и да удря хората много здраво, но и аз мога КОЙ Е ТОЙ Жуниор дос Сантос е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 26 февруари в Хюстън, Тексас. Мачът ще бъде за титлата на организацията "Траяд Комбат" и ще бъде предаван в България по стрийминг платформата FITE

Луков напуска "Ал-Таи"

Луков напуска "Ал-Таи"

Един от националните вратари на България Мартин Луков напусна тима си "Ал-Таи" от Саудитска Арабия и вече е свободен агент, съобщава dsport. Двете страни са се разделили по взаимно съгласие, въпреки че договорът бе до лятото на 2023 година. "Не искам да навлизам в подробности - коментира Луков. - Имах договор за още година и половина

Радина и Динката спасяват планетата

Радина и Динката спасяват планетата

Двойката разпродава свои стари дрехи С поредна благородна кауза се захващат Радина Кърджилова и Деян Донков. Театраланата двойка се включи в кампания за разпродаване на стари дрехи. Целта е ненужното облекло да не бъде изхвърлено в кофата, а да бъде предадено на някой, който има нужда от него. Този тип пазаруване наречено "Pre-loved мода" спестява

Сребро за Беломъжев в Чепеларе

Сребро за Беломъжев в Чепеларе

Станимир Беломъжев спечели сребро на европейското първенство по ски ориентиране край Чепеларе. Българинът се нареди втори на дългата дистанция. На 30-километровото трасе той финишира само 20 секунди след норвежеца Йорген Баклид. Бронзът остана за Андрей Ламов от Русия. "Много тежко състезание. Обикновено изминаваме разстоянието за около 90 минути

Глория с таен концерт

Глория с таен концерт

В навечерието на затварянето на дискотеките  Примата на фолка с патриотична изява, качи имитатор на Лили Иванова на сцената  Таен концерт с патриотични мотиви изнесе чалга дивата Глория! Изявата на примата на фолка е обявена като стандартно участие в столична дискотека, но всъщност е концерт, в който участие вземат и други популярни лица

Неймар: Исках да се върна в "Барса"

Неймар: Исках да се върна в "Барса"

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Неймар за първи път открито призна, че е искал да се върне в "Барселона" миналото лято. "Когато исках да напусна ПСЖ, това не беше заради клуба или заради феновете. Исках да напусна, защото се чувствах по-добре другаде. "Барселона" бе моето място". Това заявява Неймар в документалния филм на "Netflix"

Стойка спря с бокса

Стойка спря с бокса

Олимпийската ни шампионка в бокса Стойка Кръстева официално свали ръкавиците. Тя бе наградена със "Златна ръкавица" за изключителен принос към българския спорт и по повод прекратяването на състезателната й кариера. "Това е един дългогодишен труд. Децата се разрастват с всеки изминал месец. Надяваме се доста от тях да се докажат по състезания и да

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, се готви за сватба

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, се готви за сватба

Внучката на Симеон Сакскобургготски - певицата Мафалда, се готви за скорошна сватба, пише histoiresroyales.fr., цитиран от БТА. Според ексклузивна публикация в испанското списание "Ола" Мафалда ще се омъжи за дългогодишния си приятел Марк Абуслейман през май. Певицата е първата от 11-те внуци на Симеон Сакскобургготски, която минава под венчило

Объркаха фолкаджийка с НЛО

Объркаха фолкаджийка с НЛО

Певицата мечтае да стане невидима  Чалга надеждата Палома отрича извънземно ДНК в тялото си  НЛО кацна в чалгата! Младата надежда от кръшните ритми Палома беше взета за извънземно от почитателите си заради страховитата си визия. Фолкаджийката си пусна кадри, на които нещо тревожно се е случило с носа й

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, се готви за сватба

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, се готви за сватба

Внучката на Симеон Сакскобургготски - певицата Мафалда, се готви за скорошна сватба, пише histoiresroyales.fr., цитиран от БТА. Според ексклузивна публикация в испанското списание "Ола" Мафалда ще се омъжи за дългогодишния си приятел Марк Абуслейман през май. Певицата е първата от 11-те внуци на Симеон Сакскобургготски, която минава под венчило

Гей афера тресе Сърбия

Гей афера тресе Сърбия

Гей афера в сръбския футбол тресе обществеността в западната ни съседка. Става въпрос за двама играчи, които са бисексуални, съобщава "Курир". И двамата крият като крак на змия склонността си към един и същи пол, а за параван служи фактът, че се представят публично като примерни, семейни хора. Но това не е всичко

Стефан Мавродиев си пазарува сам

Стефан Мавродиев си пазарува сам

Може да си супер звезда на театралната сцена и в киното, но когато живееш в България, това не значи кой знае какво. Доказва го актьорът Стефан Мавродиев, който сам си пазарува каквото му е необходимо и си носи торбите. Ако беше в Америка, щеше да има поне двама помощници. Снимки: България

Сталоун с кон вкъщи

Сталоун с кон вкъщи

Има ли нещо по-затоплящо сърцето от животните, пита реторично в инстаграм звездата Силвестър Сталоун. "Така че вижте кой дойде в къщата за закуска! #Андалуски кон". През 2018 година Слай е яздил кон на Витоша. „Идва конникът – див и свободен“, написа тогава Слай в инстаграм, където качи снимка от България. На нея той язди кон в полите на Витоша

Легендата Петър Попангелов: Алберт Попов да "натиска" в слалома

Легендата Петър Попангелов: Алберт Попов да "натиска" в слалома

Шестото място в слалома на олимпиадата в Пекин не е невъзможна мечта за най-добрия ни алпиец Алберт Попов. Мнението си пред "България Днес" казва легендата на родните ски Петър Попангелов, който има две шести места на игрите в Лейк Плесид през 1980 г. и в Сараево през 1984 г. точно в най-техничната дисциплина

Гуардиола следи под лупа Филип Кръстев на "Герена"

Гуардиола следи под лупа Филип Кръстев на "Герена"

Халфът Филип Кръстев ще излезе евтино на "Левски". Един от най-талантливите български футболисти реално ще играе без пари на "Герена" до 1 юли. Играчът идва под наем при "сините". Договорът му ще за 6+6 месеца. Чак след изтичането на половин година "Левски" ще поемат част от месечното му възнаграждение и бонусите

12 399 са новозаразените с COVID, 28.19% от тестваните

12 399 са новозаразените с COVID, 28.19% от тестваните

12 399 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа. Това е с 1350 случая повече от вчера, сочат данните на Единния информационен портал. За последното денонощие са направени общо 43 981 теста. Това означава, че новите случаи са 28.19% от тестваните. Починали за денонощието са 73. Общият брой на починалите е 32 869

Асен Василев е с коронавирус, ще работи дистанционно

Асен Василев е с коронавирус, ще работи дистанционно

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е диагностициран с Ковид-19. Днес той е почувствал неразположение и му е направен PCR тест, който е дал положителен резултат, съобщиха от Министерството на финансите. Министърът ще изпълнява задълженията си дистанционно и ще продължи процеса по подготовката и обсъждането на

Режат заплатата на Роналдо

Режат заплатата на Роналдо

"Манчестър Юнайтед" ще намали заплатата на звездата си Кристиано Роналдо, ако отборът не се класира за участие в Шампионска лига през следващия сезон. Информацията е на "Дейли мейл". В момента петкратният носител на "Златната топка" получава 458 хиляди евро седмично. При провал в битката за Топ 4 възнаграждението му за седем дни ще падне драстично

Съдът: Йоан Матев е бил на местопрестъплението, но може друг да е убил Георги в Борисовата градина

Съдът: Йоан Матев е бил на местопрестъплението, но може друг да е убил Георги в Борисовата градина

Според трима от състава подсъдимият вероятно се е изплашил от гледката на прободен с нож човек и затова е избягал, не били изследвани други маршрути за оттегляне на евентуален друг извършител Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е бил на местопрестъплението, но няма преки доказателства, че той е намушкал жертвата с нож