Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10470303 www.bgdnes.bg

Светската дама и бивша брадърка Мариела Нордел: С Бьорн от АББА и Мерил Стрийп правим мюзикъл в памет на Камен Чанев

COVID-19 покоси миналата година световноизвестния оперен певец

Мариела Нордел съчинява либретото за нов мюзикъл, в който ще участват световни звезди, разказа самата тя пред "България Днес".

Светската дама, която нашумя с участието си в "Биг брадър" и като водеща на кулинарно шоу, е била осенена от идеята покрай годишнината от смъртта на един от най-добрите си приятели - оперния певец Камен Чанев. Известният тенор почина от COVID преди една година, а преди месец от същия вирус си отиде и брат му - бизнесменът Росен Чанев.

Реклама

Българо-кубинката, която от години живее в Швеция и се чувства гражданка на света, засега нямала право да съобщи кой е авторът на музиката. Уточни обаче, че е много популярен наш композитор, изявяващ се в почти всички музикални жанрове.

"Вече подготвяме с него 10-минутна пилотна версия", сподели светската дама. Тя планира да я представи на Бьорн Улвеус, звездата от АББА, който й бил комшия в Стокхолм.

"Искам той да бъде продуцент на мюзикъла", каза още за "България Днес" Мариела Нордел. По думите й двамата се запознали покрай проекта за музей на АББА в шведската столица.

"Обърнаха се с оферта първо към моята строителна фирма, но после общината им предостави място за сградата", поясни Нордел.

"С Бьорн като продуцент на мюзикъла ще се получи продукт на световно ниво", мотивира се бившата "брадърка".

"Славата на Камен Чанев тръгна от Стокхолм. През 1994 г. той се яви на конкурса за млади тенори "Йоста Бьорлинг" и го спечели", припомня Нордел.

Реклама

"С Бьорн като продуцент съм убедена, че ще привлечем за участие в мюзикъла и Мерил Стрийп. Тя е голяма почитателка на Камен", сподели светската лъвица.

Нордел възнамерява на предстояща работна среща да предложат на холивудската звезда ролята на майката на Чанев.

"Обсъждахме с приятели как да почетем паметта на нашия любим приятел - дали с паметник, дали с кръщаване на улица на негово име, и решихме, че най-големият паметник за Камен ще бъде един световен мюзикъл от ранга на "Мамма миа!" - за него, момчето от Сливен, което става световна звезда. Той правеше приятели навсякъде - в Италия, в Япония, в САЩ.... Беше човек-цвете", каза за "България Днес" Мариела Нордел.

Реклама
Реклама
Реклама