Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10505867 www.bgdnes.bg

Макариев зове Луиза в чужбина, тя се дърпа

Давай да се качваме на самолета! 

Поредно разочарование подтиква режисьора към сериозни решения 

Тъжно ми е от тези разсъждения.

Така Луиза Григорова-Макариев определи размислите на съпруга й Мартин да се преместят да живеят извън България. Оказва се, че семейството често води разговори, свързани с евентуална емиграция, а именно Мартин е този, който има по-силно желание за това. За да потърси мнение и съвет, Луиза записва тайно поредния техен дебат, свързан с бягство от родината, и го пусна в профила си без знанието на Мартин. От записа става ясно, че режисьорът се чувства напълно неудовлетворен от настоящата ситуация в културния сектор и непрекъснато се опитва да убеди Луиза да хванат самолета.

"Бачкаме денонощно, влагаме всичко, което имаме, и да нямаме накрая нищо. Безсмислено е, казвам ти, качваме се на самолета. Ето снощи получихме поредното предложение, четвърто в рамките на две години, да заминем за Щатите! Какво да правим тука?!", гневи се Мартин.

Реклама

Повод за поредната му обида е похвала, получена не от кого да е, а от филмовата компания на Стивън Спилбърг.

"Заснемаме филм, има 50-100 награди... на кой му пука, те дори не знаят, че ги има. Получавам поздравителен имейл от компанията на Спилбърг, след като са ни гледали на някакъв фестивал, казват ни евалата, но това си го казваме ние тук. Четем си имейла и се забавляваме и си ръкопляскаме. С каква цел?", ядосва се талантливият режисьор, който очевидно се чувства недооценен.

"Толкова много сме постигнали в България и дай сега да зарежем абсолютно всичко и да ходим някъде", опитва се да парира желанията на мъжа си Луиза.

На въпрос какво точно си постигнала актрисата отговаря:

"Най-малкото хората ни знаят и искат да ни гледат."

"Какво като те знаят?! Като никой не се интересува от това което правиш, а се интересуват в събота вечер кой ще пее в дискотеката?!. Защото кино се прави с пари. Дали държавата ще те подкрепи, дали меценатите, дали хората с много пари, това са хора, които разбират, оценяват и правят неща", контрира я Мартин.

"Дай да се качваме на самолета и да се разкараме от тая глупост, защото тук нищо хубаво не е станало, няма и да стане. Не ми се седи тука повече! Няма какво да дадем, дадохме всичко, дадохме си времето, живота, парите и цялата си честност."

За да помогне на Луиза да вземе решение и да премисли правилно ситуацията в коментарите се включи тяхната близка приятелка и колежка Яна Маринова.

"Прав е от своята гледна точка за мен. Той просто си е надминал времето в своето поприще за България. И от теб зависи дали ще го подкрепиш. Мен лично ще ме нарани, което и от двете да направите. И да не си последвате шансовете там, и да буксувате постоянно тук. Според мен, когато имаш да свършиш нещо важно за себе си и за хората на тоя свят, няма никакво значение къде ще го постигнеш, щом наистина това е твоето призвание", коментира Маринова.

Реклама
Реклама
Реклама