Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10623683 www.bgdnes.bg

Изроди бесят кучета

След като 52-годишен прегази четириного в Мало Конаре

Ченгета и доброволци търсят злосторника

Изверг беси малки кучета!

Случаят е от пазарджишкото село Добровница и вдигна накрак полиция и любители на животните. Случаят е втори в областта за последните дни, след като мъж прегази с джипа си куче на улицата на Бъдни вечер в Мало Конаре.

"Вече започвам да подозирам, че двукраки индивиди от Пазарджишко започват да правят публични екзекуции на животни, за да ни покажат на останалите, които се борим за живота им, че те ще правят с животните каквото си искат. Май е време малкото останали хора да се намесим, щом други спят", сподели доброволецът Трифон Кабуров.

Реклама

Престъплението е станало на път, свързващ селото с главния път Пазарджик - Пловдив. Малкото кученце е на около 4-5 месеца, а злосторникът го е завързал със сезал за дърво до крайпътната река.

След подаден сигнал на 112 на мястото е пристигнала криминалистична лаборатория от Пазарджик.

"Взети са всички необходими мерки да се установи извършителят. Моля, ако някой е станал свидетел или има информация по случая, да се свърже с компетентните органи", призовава мъжът.

Трифон Кабуров е същият, който разпространи шокиращите кадри в социалните мрежи на прегазеното навръх Бъдни вечер куче на улица в пазарджишкото село Мало Конаре. Доброволецът закара четириногото в пловдивска зооклиника и животът му бе спасен.

Над 200 души даряват пари онлайн и на място в лечебницата за лечението на Роска, събирайки общо 7300 лева. След около 10 дни престой при специалистите възстановеното животно е настанено в приемен дом от Росица Идакиева и се търси осиновител.

"Тя ще се грижи за нея, ще работи за подобряване на физическото и психическото й състояние. Ще продължи лечението на анемията и ерлихиозата. При нужда ще има и рехабилитация. Ще бъде направена контролна рентгенова снимка след около месец", съобщи Трифон.

Шофьорът на джипа каза пред съда, че не е видял Роска заради струпани кашони край пътя, а в Мало Конаре организираха протест заради случая и бързото му освобождаване.

Реклама
Реклама
Реклама