Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10637127 www.bgdnes.bg

Атанас Фурнаджиев: Щом Бербатов иска, нека пак се яви на избори

От централата повтарят процедурата за истинността на подписите

"Щом Димитър Бербатов иска отново да се яви на избори в БФС, то не мисля, че ще има проблем - нека опита пак", заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев в отговор на внесената от екипа на бившия голмайстор подписка.

В деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280 клуба за изборен конгрес. Събраните декларации са значително повече от внесените в БФС според Бербо и екипа му. Сега Изпълнителният комитет на БФС трябва, както е по устав, да направи необходимото, за да организира и проведе конгреса на футболния съюз на 18 март 2022 г., точно както е описано в декларациите на клубовете, написаха още те в сайта си. Въпреки всичко самият кандидат има притеснения, че от БФС ще търсят начин да не признаят искането и отново да се стигне до намесата на съда.

Фурнаджиев категорично опроверга изказаните съмнения от страна на опозицията. "Не трябва да има никакви притеснения у никого - обяви вицето на Борислав Михайлов. - Все пак има законови процедури и такива по устава на БФС, които трябва да се спазят. Да, започна проверка за достоверността на подписите, после ще се разглежда в комисия, после в Изпълкома. Но това са процедури по устав, не може да минем без становища на всички по веригата, защото иначе ние бихме допуснали нарушение на правилата и бихме попаднали под ударите на закона. Така че всичко ще бъде според изискванията, а това не бива да притеснява Бербатов и екипа му, те би трябвало да знаят какви са процедурите. От страна на БФС няма проблем конгресът на 18 март да е изборен, нито имаме някакви притеснения - все пак делегатите каквото решат, това ще бъде".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама