Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10640680 www.bgdnes.bg

Убиец на мечки охранява дома на Боби М.

Зло куче от породата ваймаранер гледа вкъщи шефът на БФС

Огромно куче, убиец на мечки, охранява къщата на президента на БФС Борислав Михайлов. Злото четириного е от породата ваймаранер и не дава и пиле да прехвръкне в близост, видя "България Днес". Боби и съпругата му - бившата гимнастичка Мария Петрова, се грижат за расовото животно в имението си в баровския квартал Бояна. Цената на такова куче може да надхвърли две хиляди лева.

Семейството е изключително привързано към четириногия си приятел. Сдобиват се с него през 2020 година, когато е още малко пале. Ваймаранерът си има дори свое собствено легло в градината.

Реклама

"Този, който обожавам. Той дойде в живота ми в точно определен ден с причина. Сега го знам със сигурност", признава Мария Петрова за кучето си. В студените дни домашният любимец обича да спи на килима край голяма и добре украсена елха.

Това е германска порода, която навремето е пригодена за лов на едър дивеч - елени, глигани и дори мечки. Мъжките екземпляри достигат ръст до 70 см и тегло до 40 килограма. В САЩ дори ги използват като полицейски кучета за залавяне на бандити. Лесно се поддава на обучение. Използва се и като пазач на дома, тъй като е с много добре развита мускулатура и недоверчив към непознати хора.

Не е тайна, че Боби е страстен ловец. Когато хвърли оставка в БФС през 2019 година, той призна, че ще се отдаде само на лов и риболов. "България Днес" вече ви е показвал уникална снимка, на която Михайлов ловува на екзотично сафари в Африка в компанията на митичния бос Костадин Иванов - Коце Маца. Двамата трепят животни в саваната на Намибия.

"След футбола ловът ми доставя най-голямо удоволствие. Това ми е единственото хоби, с което си отпочивам, и ме радва изключително много. Обикаляйки из страната, виждам колко много красиви места има. Когато ме поканят на лов, съм почти винаги готов", откровен е Михайлов. Един от малкото трофеи, които все още липсват в колекцията му, е на кафява мечка. Може би и затова си е харесал куче от кръвожадната порода, убиец на мечоци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама