Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10658184 www.bgdnes.bg

Алберт Попов 12-и в щур слалом във Венген, спечели предпоследния от I манш

Алберт Попов завърши 12-и в слалома за световната купа в швейцарския топкурорт Венген. Той завърши на 1,33 секунди от сензационния победител Лукас Бротен (Норвегия), който взе първия си успех в белия керван.
Бротен едва се закачи за втория манш, като даде едва 29-ото място. С невероятно второ спускане обаче той обърна нещата в своя полза и завърши първи. Той компенсира над 2 секунди изоставане. Нито един от тройката след първото спускане не успя да е на подиума в крайното класиране. Лидерът Хенрик Кристоферсен (Норвегия) изпусна една от последните врати. Вторият Мануел Фелер (Австрия) излетя на пето място на 39 стотни след Бротен, а третият - Себастиан Фос-Солеваг (Норвегия) отиде шести.
Така на подиума след Бротен се оказаха Даниел Юл (Швейцария) от осмо място в първото спускане и италианецът Джулиано Рацоли, който бе девети.
Алберт даде осмо време във втория манш, което го изстреля 13 места напред в класирането.
В състезанието трябваше да участва и Камен Златков, но той е с болки в кръста и реши да пропусне старта. През следващата седмица той е планирал да кара в две европейски купи, докато Алберт Попов отива на световната купа в Кицбюел (Австрия).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама