Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10682994 www.bgdnes.bg

Андре Токев влиза в затвора за 8 месеца

12 неплатени акта и фиша имал майсторът на черпака

Известният готвач Андре Токев, който през ноември бе хванат да шофира след употреба на алкохол и по джанти джипа си, влиза в затвора. Вчера той сключи споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от Софийския районен съд. Андре Токев е признал вината си и е получил седем месеца ефективно.
Той обаче има и 3 месеца условно наказание, дадено от варненския съд, отново за шофиране в пияно състояние. Тъй като повторното деяние се случило по време на изпитателния му срок, към 7-те месеца се прибавят и предишните три месеца. Шеф Токев обаче няма да бъде в затвора 10 месеца, а по-малко, защото от тях се маха времето, през което е бил под домашен арест. С решение на Софийския градски съд той е под домашен арест от 11 ноември, което е повече от два месеца. Освен това остава без книжка за година и половина.
"Няма да коментирам", е единственото, което повтаря известният мастършеф готвач.


12 неплатени акта и фиша е имал готвачът Андре Токев, когато беше заловен да кара пиян на 31 октомври в София. Тогава вече е имал условна присъда за същото престъпление. Това става ясно от обвинителния акт срещу него, внесен в съда от Софийската районна прокуратура. Един от топготвачите в "Мастършеф" е карал с 2 промила алкохол - пил около 17 ч. на 31 октомври в ресторанта, където бил нает да работи. Фирмата е на съпругата му Мария. Въпреки че се почерпил обилно, майсторът на черпака се качва на белия си мерцедес пикап. Кара по Околовръстното в София, когато точно пред магазин на голяма мебелна верига се качва на тротоара. Там гумите на возилото му се пукат, а джантите се изкривяват. Въпреки че пикапът се движи само по джанти, готвачът продължава да кара. Сниман е от случайни шофьори, докато накрая е спрян от полицаи от СДВР. Те взимат книжката на Токев и го питат какво се е случило. "Спуках гума", казва той. Тогава униформените усещат, че мирише на алкохол, и го изпробват с дрегер, който отчита 1,9 промила. Полицаите придружават готвача до болница, а кръвният тест потвърждава, че е карал с над 1,2 промила алкохол в кръвта - 1,79.

Присъдата на Софийския районен съд е 7 месеца ефективен затвор, към тях се прибавят и 3-те месеца от предишната присъда на Варненския районен съд и общо стават 10 месеца затвор. Тъй като Токев е бил 3 дни в ареста и сега е под домашен арест, излежаното време се приспада и затова той ще влезе зад решетките за 8,5 месеца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама