Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10683610 www.bgdnes.bg

Самокастриралият се го направил заради COVID

Жителите на Бенковски със своя версия 

25-годишното момче вървяло по улицата и повтаряло, че има много грехове- подз.

Младият мъж, който сам отряза пениса и тестисите си, го е направил заради COVID пандемията. Тази версия коментират жителите на кърджалийското село Бенковски, където се разиграва страховитата случка.

"Виждате в какво напрегнато време живеем. Хората откачат от толкова много вируси и напрежението ескалира в един момент. Притеснявам се, че все повече хора ще развиват психически отклонения", коментира пред "България Днес" кметицата на Бенковски Боряна Хъзова.

Реклама

В селото говорят, че 25-годишният мъж имал психично заболяване от години и дори е лежал няколко пъти в специализирано заведение, но след това е изписан и се разхождал свободно.

"Момчето живее в Турция, но за последно е работел в Германия. Прибира се от там с баща си и идва на почивка в България, по време на която се случва и неприятната история. Доколкото знам, не винаги е буйствал. Напротив - през по-голямата част от времете е нормално момче, само на моменти е проявявал агресия", каза още Хъзова.

Инцидентът се разиграва в неделя, когато младежът обикалял гол по улиците на селото въпреки минусовите температури. Пред случайни хора споделял, че има много натрупани грехове. Накрая извадил бръснарско ножче и отрязал гениталиите си.

"Точно в този момент до него нямало хора, които са можели да предотвратят станалото. Все пак са успели да извикат линейка, на мястото е пристигнала и полиция", добави кметицата на Бенковски.

Заради тежкия кръвоизлив момчето е настанено в интензивното отделение на болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали, където положението му е стабилизирано. По думи на Хъзова вчера младежът се е чувствал по-добре. Освен двамата родители той има и брат, които полагат грижи за него.

Реклама
Реклама
Реклама