Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10690238 www.bgdnes.bg

Заподозреният за люлинската касапница Ал Гази остава в килия

Заподозреният в убийството на Илиян Илиев в столичния кв. "Люлин" Денис ал Гази остава зад решетки, решиха магистратите от Апелативния съд в София днес сутринта.

Според събраните до момента доказателства по делото обвиняемият еднократно намушкал с нож жертвата във врата и така умишлено го умъртвил. Непосредствено след извършване на престъплението Гази бяга в неизвестна посока и се укрива цели 2 дни. На 11 януари се е предава сам на ченгетата и твърди, че се е защитавал.

Реклама

Пред съда днесАл Гази отново заяви, че е действал при самозащита и иска да завърши образованието си. След кратко умуване магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства, че Ал Гази е очистил 32-годишния Илиян, за което е обвинен. Съдиите прецениха, че има опасност да се укрие, предвид бягството му от местопрестъплението. Освен това деянието е извършено в изпитателния срок на присъда за друго умишлено престъпление, мотивира се съдът.

Докато магистратите се произнасяха, близки на жертвата Илиян Илиев настояваха за най-тежкото наказание за Ал Гази, а именно доживот зад решетките без право на замяна. Те се бяха събрали на протест пред Съдебната палата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама