Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10690646 www.bgdnes.bg

71-годишен старец, убил татко си с бастун, осъден на двадесет години

Дядката ще лежи двадесет години при строг режим

20 години затвор получи 71-годишен пенсионер за жестокото убийство на баща си, което разтресе София през януари 2019 г. Побоят се случи в дома на сина и жертвата в столичния квартал "Овча купел". Това стана ясно от решение на Софийския градски съд, което стана известно преди дни.

Престъплението се случва в късните часове на 27 януари 2019 г. в апартамента на бащата и сина, кото вече са старци. По неизяснени причини 71-годишният син се сдърпва с баща си, който също е на преклонна възраст.
Кавгата помежду им бързо прераства в саморазправа и синът полудява и поваля на пода родителя си, който е на повече от 90 години.

Реклама

На дъртото дете му "пада пердето", започва да налага татко си с тупаници по цялото тяло. Въпреки че ходи трудно, синът раздава жестоки шутове на баща си по цялото тяло. Накрая, за финал, хваща бастуна и го подпуква и с него. Престарелият татко опитва да се спаси, да се защити, но напразно. Боят излиза извън всякакъв контрол и 71-годишният пенсионер очиства баща си с безбройните зверски удари. Според експерти жертвата е изпитвала ужасяваща болка, преди да изпусне последния си дъх. Деянието е извършено по особено жесток начин, определя Темида. След почти две години столичните магистрати от Софийския градски съд (СГС) решиха, че синът заслужава 20 години решетки при първоначален строг режим на изтърпяване.

Старецът килър е със средно образование и в миналото не е имал криминални прояви и не е бил осъждан. Присъдата на СГС не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране от прокуратурата пред Софийски апелативен съд (САС). Предстои да се разбере дали 71-годишният насилник ще поиска по-лека присъда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама