Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10696945 www.bgdnes.bg

"Барса" отново губи Фати

Тъмните облаци се сгъстяват над "Барселона", а последният е новината, че нападателят Ансу Фати няма да бъде на разположение два месеца.

Фати получи контузията си при загубата с 2:3 от "Атлетик" (Билбао), която изхвърли каталунците от турнира за Купата на краля. Нападателят се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Феран Жутгла, но се наложи в 96-ата да бъде заменен принудително от Мартин Брейтуейт. 19-годишният Фати се завърна на терена едва преди десетина дни, след като два месеца се възстановяваше от предишна контузия. От клуба потвърдиха, че сега младият играч е получил травма на двуглавия мускул на лявото си бедро.

Реклама

"Атлетик" (Билбао) сложи край на надеждите на "Барселона" да спечели за втора поредна година Купата на краля. Така най-вероятно каталунците ще останат без трофей този сезон. Баските елиминираха носителя на "Барса", побеждавайки го с 3:2 след продължения в шеметен сблъсък от 1/8-финала на турнира. Любопитното е, че това бе своеобразно повторение на миналогодишния финал, в който каталунците триумфираха с 4:0. Сега обаче "лъвовете" взеха сладък реванш.

Треньорът на "Барселона" Чави обяви, че му остава единствено вярата в правотата на поетия път. "Не ни остава друго, освен да продължим да вярваме в този проект. Трябва да вярваме, че може да постигнем нещо в първенството и в Лига Европа. Единственият път, който знам, е работата", заяви бившият халф.

На този фон изгоненият Усман Дембеле обяви, че остава на разположение на Чави и иска да тренира и играе. Ръководството на "Барса" реши да изпъди 24-годишния играч, тъй като той отказва да подпише нов договор и ще си тръгне през лятото без пари.

В същото време "Реал" (Мадрид) преодоля осминафиналите на Купата на краля по изключително драматичен начин. Отборът на Карло Анчелоти спечели с 2:1 гостуването си на "Елче" след продължения, в които паднаха и трите гола. Гонсало Верду откри резултата в 103-ата минута, а секунди преди това Марсело получи червен картон. Останали с 10 човека, "белите" стигнаха до пълен обрат във второто продължение, когато резервите Иско и Еден Азар се разписаха. Драмата бе пълна и в 120-ата минута попадение на "Елче" бе отменено заради нарушение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама