Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10697054 www.bgdnes.bg

Хубчев си намали три пъти заплатата

Петър Хубчев сериозно намали финансовите си условия, за да се завърне начело на "Берое". Специалистът ще бъде представен в началото на следващата седмица. След това ще започне да води тренировките на тима на лагера в Турция.

В закъсалия финансово старозагорски клуб Хубчев ще взима три пъти по-ниска заплата от тази в "Левски". На "Герена" той получаваше по 32 000 на месец. Сега възнаграждението му няма да е повече от 12 000 лв.

Реклама

С Хубчев в Града под липите ще пристигне и щабът, с който работи от години - включително и в "Левски". В него влизат Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Двамата вече наблюдаваха тренировки на тима, за да добият представа за състоянието му.

"Берое" разчисти пътя за Хубчев, след като разтрогна с досегашния треньор Петър Колев. Това стана след няколко изпълнени с напрежение дни, в които двете страни влязоха в конфликт.

"Впрочем "сценарият" за дестабилизирането, кризата и хаоса в "Берое" предвиждаше главната причина за случващото се да бъде "ПРОБЛЕМЪТ С ТРЕНЬОРА" - обяви Колев. - Така удобно можеха да се прикрият истинските интереси- икономически, политически, както и лични амбиции на "влиятелни" фактори във футбола. Аз бях неудобният за този "проект" треньор. Никак, ама никак не се вписвах в него! Поради това моите идеи, необходими мерки и предложения срещаха равнодушие и бездействие, въпреки че не струваха пари. Това не спря действията на "задкулисието" да бъде употребен треньорът като главен виновник. На сцената беше изведен "многобройният отряд" от т.нар. "фенове". След като от доста време загряваха с викове "Оставка!" и мучаха край терена, най-после нахлуха и на стадиона в двете роли - на "наказателен отряд" и "спасители". "Сребролюбецът" Петър Колев има чест и достойнство, защото не се крие като мишка, а винаги излиза с лицето и името си. Това ми дава основание да си тръгна от Стара Загора през деня, по светло, гледайки хората в очите."

Сдружението, което ще вземе акциите на "Берое" от настоящия собственик на клуба ТЕЦ "Марица Изток" 2, беше вписано официално в Търговския регистър. В него влизат представители на Община Стара Загора, ветераните, феновете и бизнеса. Сдружението е с нестопанска цел и със седалище в Стара Загора. То е наречено "Сдружение за подкрепа на футбола "Берое". Един от основните играчи на тима доскоро Александър Василев подписа с "Локомотив" (Пд) Защитникът е второто ново попълнение на "черно-белите" за 2022 година. Договорите си с "Берое" разтрогнаха още двама играчи - халфът Александър Цветков и вратарят Нордин Бакер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама