Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10709498 www.bgdnes.bg

БГ лампа мори COVID-19

Боляри патентоваха уникално откритие

Ултравиолетови лъчи и обдишване с озон убиват вирусите и бактериите

Българско изобретение атакува и ликвидира COVID-19. Учени от Велико Търново патентоваха уникалното откритие и са категорични, че създадената от тях технология гарантира унищожаване на вирусите и бактериите.

Реклама

Електротехниците Петко Ганчев и Марин Млеченков от старата столица са регистрирали своето устройство като "индуктивно захранвана лампа за получаване на ултравиолетова светлина и озон в устната кухина за убиване на вируси и бактерии". Или накратко - чрез облъчване с ултравиолетови лъчи и озонотерапия експертите са установили, че коронавирусът може да се излекува.

Екип на "България Днес" се среща с откривателите във Велико Търново, където Петко и Марин създават своето изобретение. Първата процедура от терапията е облъчване с ултравиолетовата лампа.

"Тя се захапва като термометър за около 5-7 минути. Продължителността зависи от мощността на излъчване и гърлото на човека. Служи както за превантивно лечение, така и за цялостно. Човек трябва да знае, че дори да е бодър и здрав, след като приключи работният ден, най-често вечерта, се случва да повиши температурата. Има ли над 37 градуса, се развива възпаление и трябва да вземе превантивни мерки", разказва пред вестника Петко Ганчев, който е основен двигател в разработването на технологията.

Следва втори етап - озонотерапията.

"Обдишването с озон е от 10 до 20 минути за хора над 15 години по няколко пъти на ден. Вдишва се през устата озон между 6 и 10% с кислород, достигайки до белия дроб, и се издишва през носа, защото и там има заразени рецептори. Да може да мине през цялата верига на дихателните органи. Половин час след това нищо не се хапва, а след това се взима плод, за да възстанови полезните бактерии. Над 20% озонът е вреден, това трябва да се знае", споделя още Ганчев.

Озонотерапията се прави с друга, втора лампа, създадена от болярите. "Това е специфично устройство. Бобина в нея йонизира кислорода и се получава озон. Преди терапиите, които се правят със затворени очи, се поднася на човека мляно кафе и оцет. Той не усеща нищо. След третото или четвъртото обдишване се връща обонянието. В домашни условия се получава бързо и лесно", разказва Петко Ганчев и допълва, че по този начин за 2-3 дни стафилококи и стрептококи се убиват в гърлото.

"Не само за ковид, но и за стандартен грип и други инфекции се справя отлично. А когато обдишваме с озона, кашлицата спира и до 3-4 дни човек се възстановява. Хората казват, че няма никакви странични ефекти на това иновативно лечение", казва изобретателят.

Реклама

Следва и трети етап - нагряване на гърба с лампа или печка на реотани.

"Напича се по три пъти на ден по 15 минути. Стар метод, както при вендузите и овчата кожа за лечение с пневмонията едно време", добавя електротехникът, който е категоричен, че има два единствени метода за ефикасна и истинска дезинфекция - вряла вода и чист медицински спирт 95 градуса.

"Баба Мария от Варна беше много зле. Жената, която е на 83 години, оздравя за 3 дни. Да е жива и здрава още дълги години. Залагам си главата на дръвника за действието му. Тук става въпрос за човешки живот. За мен е важно да спрат пандемията и психическият тормоз. Хората да могат спокойно да работят и да не бъдат обременени", коментира още патентовалият изобретението си специалист.

Излагане на ултравиолетова радиация за 30 секунди върху заразена повърхност убива коронавирусите. Това заключение бе направено от учени от университета в Хирошима. Резултатите от техните изследвания са публикувани от известния американски журнали за инфекционен контрол.

Учените са установили, че в резултат на това се губят 99,7% от коронавирусните клетки. Дължината на вълната трябва да бъде 222 нанометра и така ултравиолетовата светлина няма да проникне през кожата и да унищожи живите клетки.

37-годишният Борислав Калев:

Цялото семейство се излекувахме

"Аз, съпругата ми Венера и нейната майка Божка се излекувахме от коронавируса благодарение на Петко и терапиите, които прави. Не стигнахме до болница и сме много доволни", споделя пред "България Днес" 37-годишният столичанин Борислав Калев.

Това се случва през септември 2021-ва.

"За три дни отшумя всичко. Съпругата ми и нейната майка не можеха да станат от леглото. Само няколко часа след като започна облъчването с лампата и вдишването с озона, станаха и се раздвижиха. После взехме лампи с реотани за нагряване на гърба, за да не слиза заразата към белите дробове. А след няколко дни всички бяха здрави и върнахме апаратурата на Петко", споделя още Борислав.

Асен Димитров:

За пет дни се избавих

За пет дни се излекува от коронавирус 62-годишният Асен Димитров. Това споделя столичанинът пред "България Днес".

"Тръшна ме тежък ковид. Звъннах на Петко, израснали сме заедно и знам, че се занимава с изследвания в областта. Вярвам му, защото по-рано ми каза, че имам рак на дебелото черво. Оказа се прав. Благодарение на това се лекувах навреме и сега съм жив", разказва пред вестника мъжът, на когото по-рано лекар му предписал хапчета и казал да ги пие и ще се излекува. Но след упоритите съвети на Петко да се прегледа за рак човекът отишъл и днес е жив и здрав.

И продължава: "Звъннах му, веднага хвана неделния автобус и дойде. Започна да ме облъчва през около 6 часа. С другата лампа вдишвах през устата и издишвах през носа интензивно. Няколко дни по-късно температурата ми спадна, почувствах се значително по-добре и започнаха да изчезват кашлицата и затрудненото дишане. На петия ден ковидът беше ликвидиран. Направих ПСР тест и се оказа отрицателен", разкрива Асен Димитров от столичния квартал "Овча купел".

Реклама
Реклама
Реклама