Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10723077 www.bgdnes.bg

Фенове премазани на стадион

Голяма трагедия беляза турнира за Купата на африканските нации в Камерун. Най-малко седем фенове са премазани до смърт, а много други са ранени при меле пред стадиона в град Яунде. Инцидентът се случи точно преди осминафиналния сблъсък между отбора на домакините и Коморските острови. Причина са безпорядъци при влизането на стадиона.

Огромна тълпа от фенове се е опитала да проникне на съоръжението без билети, а охраната не е успяла да се справи с натиска. В резултат на това има стъпкани хора. Мнозина са настанени в болници. Въпреки ужасяващата трагедия извън терена мачът започна по график, а Камерун победи с 2:1 в двубой за историята.

Реклама

Куриозното бе, че на вратата на Коморските острови през цялото време пазеше полеви играч. И тримата вратари в списъка на селекционера Амир Абду бяха извън сметките заради коронавирус и контузии. Ръкавиците нахлузи защитникът Шакер Алхадур, който е висок едва 172 см. Той се превърна в герой, като отрази четири опасни удара в очертанията на вратата си. Освен това игра с топката 52 пъти, направи 42 подавания, но не успя да спаси тима си от поражение.

Двубоят започна кошмарно за Коморските острови, които останаха с човек по-малко на терена още в седмата минута, когато беше изгонен Абду след преглеждане с ВАР. Карл Токо-Екамби даде аванс на Камерун в 29-ата минута. В 70-ата Венсан Абубакар удвои. Юсуф М'Чангама от Коморските острови пък вкара може би гола на турнира след фамозно изпълнение на пряк свободен удар от над 30 метра.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама