Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10723316 www.bgdnes.bg

Гуардиола следи под лупа Филип Кръстев на "Герена"

Халфът Филип Кръстев ще излезе евтино на "Левски". Един от най-талантливите български футболисти реално ще играе без пари на "Герена" до 1 юли.

Играчът идва под наем при "сините". Договорът му ще за 6+6 месеца. Чак след изтичането на половин година "Левски" ще поемат част от месечното му възнаграждение и бонусите. Дотогава те ще се покриват изцяло от собственика на правата му от "Сити Футбол Груп".

Реклама

След това влизат в сила новите разпоредби на ФИФА и УЕФА. Според тях отборите, които отдават под наем свои футболисти, вече няма да изплащат напълно заплатите им. Наемателите също ще имат отговорност за това перо.

Докато играе на "Герена", изявите на Кръстев ще бъдат следени под лупа от хората от "Сити Футбол Груп". Това е компанията, чиято собственост е "Манчестър Сити". Като втори клуб фирмата държи белгийския "Ломел", чиито футболист е халфът. В него се привличат предимно млади играчи, чието развитие да бъде проследявано изкъсо. При добро представяне те ще бъдат изтегляни при "гражданите".

Всеки играч, който е собственост на "Сити Футбол Груп", се следи от скаути. В даден момент те докладват лично на мениджъра на "небесносините" Пеп Гуардиола.

Пращането на Кръстев в "Левски" има една цел - той да играе редовно. Нещо, което не се случваше в досегашния му отбор "Камбуур". По време на пролетния дял емисари на "Сити груп" ще гледат халфа в някои по-важни мачове на тима.

"Сините" подновяват тренировки днес след 5-дневната почивка, която им бе дадена от треньора Станимир Стоилов. Ако лошото време в Турция се задържи, това ще създаде проблеми в тренировъчния процес. Вчера играчите се събудиха в побелял от сняг Белек. Нещо, което изключително рядко се случва в тази част на южната ни съседка. Когато завали, терените се затварят и отборите не се допускат да тренират на тях. Това ще принуди Стоилов да вкара футболистите си във фитнеса.

Реклама
Реклама
Реклама