Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10775349 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим тренират с оркестър

Концертът в операта в Бургас е подготовка за престижен конкурс в Англия

Симфоничен концерт с оркестъра на държавната опера в Бургас ще изнесат виртуозите на пианото у нас и по света Хасан и Ибрахим.

Музикалната изява ще се състои на 10 февруари от 19 ч, съобщават с официален афиш от културната институция в морския град.

Реклама

"На 22 февруари летим за участие в престижния музикален конкурс в английския град Хейстингс и концертът в Бургас е част от подготовката на синовете ми. Те искат да представят произведенията, с които ще се явят на музикалното събитие в Англия, първо пред българска публика. Планирали сме и още един концерт - с Шуменската филхармония, преди да заминем за Острова", разказа пред "България Днес" бащата на близнаците Денис Игнатов.

18-годишните Хасан и Ибрахим ще представят на живо Концерт за пиано и оркестър №2 в до минор на Сергей Рахманинов и Концерт за пиано и оркестър №5 в ми бемол на Лувдиг ван Бетовен.

"Очаквам момчетата да направят нещо голямо в Хейстингс! Силно се надявам да намерят място в призовата тройка, въпреки че конкуренцията е много голяма. Хасан и Ибрахим вече са пълнолетни и преминават от детските към младежките конкурси. Истинските им битки на сцената едва сега започват", каза още Игнатов. Само преди дни близнаците се връщат у нас след изяви в Азербайджан, така че този месец се очертава да е силно натоварен за тях.

Цялата надпревара в Хейстингс продължава 12 дни, като се състои от четири тура. В първата част всеки от участниците се представя с индивидуално изпълнение. Във втори, трети и четвърти кръг борещите се за победата изнасят концерти.

За участие в конкурса са се борили над 360 души от целия свят, но накрая са допуснали за участие само 40 от тях. И Хасан и Ибрахим са сред избраните.

Реклама
Реклама
Реклама