Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10964066 www.bgdnes.bg

Динко изкарва танка, ако застрашат България

Кофе Бабоне дарява мед и кокошки 

Това е чист сталинизъм, негодува Яна Маринова 

"Изкарвам танка при необходимост!"

Това заяви пред "България Днес" ямболията Динко Вълев по повод войната в Украйна.

"Честно казано, бях изненадан от това, което стана вчера сутринта. Смятам, че руснаците само ще ги стреснат и ще спрат", споделя ямболията.

Динко доби популярност като Ловеца на мигранти покрай акциите си за задържане на нелегални бежанци в страната преди време. Ексцентричният ямболски бизнесмен има страст към бойните машини. Динко е събрал колекция от танкове и е готов да брани родината ни, ако това се наложи.

Реклама

"Аз срещу Русия няма да застана! Те са ни освободили едно време, няма как да тръгна срещу тях. Ако усетя, че съм застрашен обаче, вадя бойните машини. Ще помагам с каквото мога", категоричен е той.

"Това е чист сталинизъм", написа гневно в социалните мрежи актрисата Яна Маринова. Тя изрази своето възмущение по повод обстрелването с ракети на хора, които не желаят да са чужда държава. "Путин съвсем пощръкля. Война в Европа не е имало след 1945 година", коментира Маринова. Актрисата не пропусна да изтъкне, че и Западът има вина заради невинното примамване към материалния живот.

Нетрадиционна помощ за нуждаещите се от Украйна предложи пред "България Днес" Кофе Бабоне. Колоритният ганаец, който се счита за истинско "бугаринче" и отглежда над 300 кошера с пчели и повече от 100 какаови дръвчета в плевенско село, обяви, че може да дари близо 100 кг мед.

Освен това роденият под огромно мангово дърво в африканската държава шоумен и земеделец отглежда 35 кокошки в двора на вилата си в Кокаляне с гледка към Панчаревското езеро. "Ще дам и кокошки, ако се налага, пък после ще ги направя 100 в двора. Апелирам всеки да помага и да дарява каквото може, когато и на когото се налага. Хора сме и нека да си помагаме", заяви пред вестника Бабоне.

Той е категоричен, че сме свидетели на четвърта световна война след тази с коронавируса. Заради военните действия пратка с пет контейнера от ананаси и банани от плантациите в Гана за Украйна на стойност около 200 000 лева, които Кофе уредил с украински бизнесмен, засега са замразени.

Реклама

"Ако сега имахме опълченци, нямаше да е редно да се бият в Украйна. Ние не бива да се месим в чужди каузи, да защитаваме единствено България", обяви пред "България Днес" Христо Гъдев. Той е потомък на Станьо Гъдев - опълченец, който взема участие в боевете на връх Шипка през август 1877 г. Дядото на Христо е брат на смелия борец за свободата на България Станьо Гъдев.

"Искам да се прибера в България, но нямам никаква идея как. Трябва да стигна до румънската или молдовската граница." Това сподели Веселин Бранимиров, който е помощник-треньор на украинския футболен клуб "Зоря" - Луганск. Войната хваща 46-годишния футболист в украинския град Запорожие, който се намира приблизително на 200 км от Донецк. Ден преди това той подготвя отбора за важен мач в петък. Военните действия го изненадват. За щастие, не е пострадал.

Майката на Део: 

Сълзите на сестра му се смесват с кърмата за бебето й 

Майката на Део - поетесата Бойка Драгомирецка, е изключително притеснена от военния конфликт в Украйна. Пред "България Днес" тя изказа притеснението си за съдбата на своите роднини и приятели в Украйна.

Део е дете на Драгомирецка от втория й брак с украинец, който загива трагично през 90-те години.

"Ужасно се чувствам, много съм притеснена. Дъщеря ми Марина в момента е с бебенце на ръце, кърми, усещам, че й е много тъжно и на нея. Усещам, че сълзите й са в кърмата. Моят син снощи имаше тежко представление. Не е могъл да заспи. Но той е много емоционален. Използвам руския израз - "очите му са на мокро място" ("плачлив е" – бел. ред.). Део винаги може да заплаче", сподели майката на шоумена.

Реклама
Реклама
Реклама