Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11268313 www.bgdnes.bg

Актрисата Аня Пенчева: Не успях да се простя с Ламбо

Никога няма да го забравя, написах книга за него, казва още секссимволът на българското кино

"Не успях да се простя със Стефан Данаилов, но никога няма да го забравя, той е незаменим." Това казва актрисата Аня Пенчева, която вече е готова с книгата си за големия актьор Стефан Данаилов.

Реклама

Красавицата, която неведнъж е играла с Ламбо, с когото са били и много близки приятели, първоначално мислела да напише автобиография. Станала много дълга, включвайки спомените й със Стефан Данаилов. Разказите от последните две години от неговия живот с актьорите, с които репетирали, и с най-близкото му обкръжение станали толкова хубави, че Аня и издателите й решили да не смесват нещата.

Художествената биография на Ламбо, която написа Аня Пенчева, е със заглавие "Такъв беше Ламбо".

"Първото изречение ми беше много трудно: "Дали любовта между двама души може да се превърне в приятелство и... книга", споделя Аня. Редактор на книгата е Захари Карабашлиев. Според първоначалните замисли произведението на най-сексапилната ни актриса трябва да излезе на 9 декември, рождения ден на Стефан Данаилов и датата, на която той ако беше жив, щеше да навърши 80 години.

"Топката в момента е в г-жа Аня Пенчева. Попитайте нея на коя точно дата ще излезе книгата", каза пред "България Днес" Карабашлиев.

На 9 декември, на рождения си ден, малко преди да си отиде, Стефан Данаилов също направи премиера на книгата си "Романът на моя живот". В нея той сподели за първи път и за любовта си към Аня. "Една актриса стана по-специална за мен - Аня Пенчева. Нашата история беше истинска, повече от обикновен флирт. Мисля, че и тя имаше същото усещане - за любов. Аня е другата жена, която съм обичал истински. Мери разбра това и го преживя много тежко. А и мен ме измъчваше съвестта; мисълта, че трябва да оставиш един човек заради друг, не ми даваше спокойствие. След началната еуфория дойде отрезвяването, а в тази фаза започваш да си задаваш много въпроси. Аня беше умно момиче. Проведохме сериозен разговор и аз сложих край на нашите отношения. В края на краищата има една прозаична фраза: "Важно е кой ти пере гащите".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама