Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11452738 www.bgdnes.bg

Внучката на Тодор Колев скочи на проф. Кантарджиев: Няма да ида на полуфинал на "България търси талант"!

Подигравка е да ме оценява доктор, аз не съветвам лекарите какво да правят

"Не е редно в "България търси талант" да ме оценява проф. Кантарджиев. Това е все едно аз да отида в операционната, лекари да правят операция и аз да им давам съвети. Аз съм артист и за мен това е обидно! Първо, че съм от семейство на артисти четвърто поколение. Второ, да уча пет години, после да работя толкова много, да се развивам - аз съм циркова артистка, свиря на пиано, бивша художествена гимнастичка съм, пея, играя народни хора, класически балет съм учила, сценична акробатика и т.н.. Как може да ме оценява човек, който няма каквато и да било представа за изкуството?" Това каза сензационно пред "България Днес" внучката на големия Тодор Колев - Теодора Кулева. Само след дни - в неделя, трябваше да гледаме Теди с "Нов цирк" на полуфиналите на шоуто, но тя отказва да излезе с колегите си на сцената на "България търси талант".

"Няма да изляза на сцената! Проф. Кантарджиев няма капацитета да взима артистични решения и да оценява хора, за които това е бъдеще, минало и настояще! Просто не е редно", ядосана е талантливата актриса.

Реклама

Теодора Кулева е категорична, че не иска да обижда д-р Кантарджиев, тъй като не познава неговия професионализъм, но артистичните му наклонности не намира за уместни, особено в предаване като "България търси талант". "Той сигурно е блестящ лекар, не се и съмнявам, но за мен в България има предостатъчно доказали се артисти и хора на изкуството, които със сигурност ще могат да са по-адекватни и да ни оценяват. Колкото пъти гледам предаването, именно д-р Кантарджиев има грешни преценки, не колегите ми. Те все пак знаят за какво става дума", смята Кулева.

Актрисата, която се изяви в докторската сага "Откраднат живот", е учудена, че е първата, която говори открито по въпроса за журитата в конкурсите в България. "Не мога да повярвам, че хората на изкуството не са предявили претенции досега. И не става дума само за това предаване. Само у нас може артист да бъде оценяван от човек, който няма нищо общо със сцената. Това е подигравка с артистите, с хората, които са дошли да участват в надпревара", казва още Кулева и добавя, че мъжът й Джоузеф Гууд е на същото мнение.

"Това в Англия няма как да се случи. Щеше да има отпор и хората да изразят недоволството си. Гражданското общество също щеше да е против, докато в България с актьорите и въобще с хората на изкуството си позволяват всякакви подигравки - от заплащане до журиране", категорична е Теди.

Редакцията на "България Днес" се свърза с проф. Кантарджиев, но той категорично отказа да коментира ситуацията.

Теодора Кулева е дъщеря на актрисата Албена Колева и Венцислав Кулев. Тя е внучка на покойния Тодор Колев. Завършила е актьорско майсторство в класа на проф. Ивайло Христов и дълго време работи и в чужбина. "Върнах се в пандемията, съпругът ми иска да живее тук. Сега направих пионерски проект за България – кабаре, и се радвам на успех. Тук заплащането ни като актьори също е подигравка, а Кодексът на труда не е променян от 70-те години. Колегите ми играят за 150 лева на снимачен ден, работят за по 800 лева заплата. Вероятно и лекарите са така, не знам, тук вече проф. Кантарджиев е по-запознат. Но искам да видя някакво уважение към нас, хората на изкуството, защото ни е много трудно", завърши Теодора Кулева.

Реклама
Реклама
Реклама