Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11557763 www.bgdnes.bg

Георги, баща на 6-годишния гайдар от "България търси талант": Народът писа отличен 6 на Стефан

Учителят му ще реши какво да изпълни на финала

Снимки: bTV и личен архив

"Народът писа отличен 6 на Стефан. Всички, които гледат "България търси талант", видяха неговата естественост и умение. Хората са зажаднели за фолклор."

Това сподели пред "България Днес" Георги Иванов, баща на 6-годишното гайдарче Стефан, направило фурор в "България търси талант". Талантливото момче се класира за финала на риалити формата тази неделя (15 май) след блестящо изпълнение на китка от родопски песни, започнала с емблематичната "Сос ма караш, майчинко".

Реклама

Това е второ явяване пред публика и жури за малкото момченце след постигнатия успех на кастингите. Тогава Стефан изпълни "Хубава си, моя горо" с гайдата, отново облечен в народна носия и калпак, грабвайки сърцата на Катето Евро, Николаос Цитиридис, Евелин Костова и проф. Тодор Кантарджиев. В края Стефчо дори проведе първия урок по усвояване на тънкостите на музикалния инструмент на проф. Кантарджиев.

"Много голяма публика има пред Стефчо. На всички негови участия хората му се радват и го подкрепят. Дават му кураж. Развива се с всеки изминал ден. Учителят е много по-сигурен в него. Още на самия урок схваща песните и преподавателят лесно надгражда. За финала учителят му по гайда ще избере кои песни да представи. Имаме няколко дни да се подготвим и сглобим всичко. Ако се получат нещата, ще бъде много интересно", споделя още 38-годишният родител, който предава на сина си любовта към гайдата и момчето започва да свири от 3-годишно.

Желаем успех на малкия Стефан, както и на другите участници в шоуто!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама